5 x zomer life hacks!

Omdat we deze week echt de zomerse periode in gaan (waaah, wat een hitte he!) leek het mij leuk om meteen 5 handige en leuke life hacks voor de zomer met jullie te delen. Life hacks zijn handige trucjes en deze 5 zijn heel geschikt wanneer je in eigen land lekker bij het strand of meer gaat liggen en natuurlijk wanneer je straks op vakantie gaat!

babypowder_hack

1. Babypoeder!
Babypoeder ruikt niet alleen lekker en is geschikt voor zachte babybilletjes, maar wist je ook dat het enorm handig is voor zoveel meer dingen? Wanneer je op het zand hebt gelegen, plakt dit altijd lekker aan je benen en voeten vast. Heel vervelend als je je slippers of sandalen aan wilt trekken want zand wilt er nog wel eens lastig afgaan. Wat je dan moet doen is gewoon wat babypoeder op je huid strooien. Hiermee borstel je veel gemakkelijker het zand van je huid af. Amazeballs! 

Wanneer je op vakantie gaat, kan ik me voorstellen dat je het misschien een beetje vervelend vindt als je een hele fles moet meenemen voor alleen je zanderige voeten en daarom heb ik nog een paar andere tips waarvoor je babypoeder ook kan gebruiken (op vakantie):
– Het is ook te gebruiken als een droogshampoo voor je haar
– Het helpt bij het verwijderen van vette vlekken op je kleding (bijvoorbeeld na een bbq!)
– Een pakje kaarten die aan elkaar plakken maak je gebruiksvriendelijker door ze met poeder te bestrooien
– Kettingen die in de knoop zitten haal je gemakkelijker uit elkaar wanneer je wat babypoeder erover strooit
– Wanneer de binnenkant van je benen tegen elkaar schuren, helpt babypoeder tegen de ongemakkelijkheid en pijn
– Breng babypoeder aan op je benen voordat je gaat waxen. Het verminderd de pijn en werkt mogelijk beter!
– Strooi wat babypoeder in je schoenen om nare geurtjes te neutraliseren en maskeren.
– Wanneer je een klein beetje babypoeder tussen je lakens strooit, zorgt dit voor koelere lakens en een betere nachtrust.
– Als je last hebt van mieren, strooi dan wat poeder rondom de ramen, deuren, gaatjes in de muur en vloer en zelfs rondom je picknickdeken.
– Babypoeder werkt ook als matterende poeder voor je gezicht. In de zomer glimt je gezicht sneller door de hitte en met het poeder kan je dit matteren.

summerlifehacks_phone

2. Plastic zakje als telefoonhoesje 
Deze ken je misschien vast al, maar het blijft een klassieker: het boterhamzakje als een hoesje voor je telefoon! Ondanks we op vakantie eigenlijk vooral willen rusten, zal voor 9 van de 10 van ons de telefoon toch wel echt een musthave zijn. Waar je ook bent! Echter moet je natuurlijk uitkijken als je bij het zwembad of op het strand rondhangt, want zand én vooral water zijn geen goede match met je geliefde telefoon. Wil je toch van beide genieten, dan is een plastic zakje om je telefoon echt een musthave. Je kan speciale hoesjes kopen bij bijvoorbeeld Xenos, maar ook een gewoon boterhamzakje does the trick. Goed dichtmaken en door het plastic kan je nog steeds op je telefoon kijken en deze bedienen. Handig!

summerlifehack_razor

3. Scheermesje opbergen
Vooral in de vakantie periode zie je vaak speciale scheermesjes in de winkel liggen die een klein formaatje hebben en die je kunt opbergen in een speciaal hoesje. Nu heb ik nog zat van die simpele scheermesjes thuis liggen, dus vind ik het zonde om er eentje speciaal voor op reis te kopen. En dat hoeft ook niet, want met behulp van deze handige clip (te koop bij bijvoorbeeld Bruna en HEMA) kan je budgetproof en veilig je scheermesje opbergen!

summerlifehacks_money

4. Je geld veilig en slim opbergen 
Vooral wanneer ik met een klein gezelschap naar het strand of het zwembad ga, vind ik dit altijd een lastig probleem: waar laat ik mijn geld wanneer we samen het water in willen gaan? Gewoon in je tas is natuurlijk nogal voor de hand liggend en mocht er dan iemand in de buurt zijn die echt even wilt koekeloeren in je tas dan zal je portemonnee hoogstwaarschijnlijk als eerste meegenomen worden. Het is daarom beter om je geld ergens anders te verstoppen! Wanneer je lege zonnebrand-flessen hebt, gooi deze dan niet weg maar spoel ze om. Maak hierna een opening maken, bijvoorbeeld aan de bovenkant en het is een verstop plek geworden voor je geld.

Een ander idee is om de verpakking van maandverband te gebruiken als klein zakje voor je geld. Wanneer je de verpakking voorzichtig open maakt, dan blijft deze intact en heb je als het ware een klein tasje over. Sommige verpakkingen schijnen wel door, dus dan is het handig om je geld eerst nog tussen een stuk papier te leggen. Heel handig én het valt niet op als iets ongewoon in je tas.

SheetCheat

5. Matrasovertrek als zeil 
Dit is er eentje voor wanneer je in eigen land aan het water wilt liggen, tenzij je op bestemming ook matras-overtrekken tot je beschikking hebt die je kunt gebruiken. Voor deze life hack heb je namelijk een los matrasovertrek nodig, die dient als zijnde laken waar je op kunt zitten! Leg in de hoeken wat zwaardere objecten zoals tassen of een coolbox neer, zodat de zijkanten omhoog blijven staan. Hierdoor blijft zand en ander spul buiten en houdt je een schoon oppervlak over. Ideaal en heel budgetproof! (Bron foto)

Dit waren de 5 life hacks die ik echt helemaal geweldig vind voor deze zomer en op reis. Ik hoop dat jullie ze leuk vonden om te lezen en laat me vooral weten wat je ervan vindt als je ze zelf ook hebt uitgeprobeerd!

Wat zijn jouw eigen tips voor in de zomer en op reis? En wat vind jij vaak lastig in de zomer (en op reis)?

Share:

15 Reacties

 1. Avatar
  Kelly
  30 juni 2015 / 07:02

  Leuke orginele lifehacks! Ik kende alleen die van het boterhamzakjes, de rest was nieuw voor mij hihi

 2. Avatar 30 juni 2015 / 07:07

  Wat een handige tips! Ik vind vooral de laatste een hele slimme! En bij die tips om geld op te bergen vraag ik me eerlijk gezegd af of die dieven dat niet inmiddels ook al weten … Even rammelen aan de fles zonnebrand crème en je hebt 1,2,3 in de gaten wat er in zit. Maar, het is nog altijd beter dan een portemonnee achterlaten 😉

  • Larissa
   Larissa
   30 juni 2015 / 10:26

   Haha ja, maar toch denk ik dat in zo’n haast en spanning met in de tas kijken dat ze toch weer eerder naar een portemonneetje of klein tasje zouden grijpen dan een zonnebrand fles! Slim zou dan misschien ook wel zijn om een leeg portemoneetje of tasje in je tas te dragen haha. Oh en gewoon alleen briefgeld in de zonnebrand-fles stoppen scheelt natuurlijk met het rammelen!

 3. Avatar 30 juni 2015 / 07:50

  Wat een handige tips! Vooral de maandverbandtip is handig. Ik las laatst (op gobackpackgo) dat je hydrofiel luiers goed kan gebruiken als handdoeken. Ze drogen snel (sneller dan reishanddoeken) en nemen minder plek in beslag in je koffer.

 4. Avatar 30 juni 2015 / 07:51

  Die van het scheermesje is echt handig! Ik gebruik vaak een lege labello of andere lipbalsem om mijn geld in op te rollen en zo te verstoppen.

 5. Avatar 30 juni 2015 / 07:52

  Die van het scheermesje is echt handig! Ik gebruik vaak een lege labello of andere lipbalsem om mijn geld in op te rollen en zo te verstoppen. Maar ik probeer voor de zekerheid eigenlijk altijd mijn tas etc thuis te laten,

 6. Avatar 30 juni 2015 / 08:17

  Die tip van het maandverband is super fijn! Zeker op het strand, meestal neem ik dan alleen een klein tasje en een kleine fles zonnebrand mee. Bedankt!

 7. Avatar 30 juni 2015 / 08:42

  Super handige tips! Zeker om je geld veilig op te bergen, heb ook altijd dat gevoel van: oh nee, ik laat mijn tas hier nu alleen achter ^^

 8. Avatar 30 juni 2015 / 08:51

  Super handig, ik wist niet dat je zoveel kon met babypoeder!

 9. Avatar
  Sandra(hpw)
  30 juni 2015 / 23:01

  Goede tips! Misschien ga ik er nog wel gebruik van maken! En wat ik hier in de comments ook lees, om briefgeld in lege labello’s op te bergen vind ik ook ’n goeie 😀 Moet ik onthouden.

  Het schijnt trouwens, dat je babypoeder voor je hele lichaam kan gebruiken. En dat als je het op plekjes aanbrengt waar je meer/veel zweet, dat de poeder het tegengaat, dus dat je geen zweetplekken meer ziet.

 10. Avatar
  anouk
  1 juli 2015 / 18:46

  Die van vette vlekken verwijderen wist ik niet hoe doe je dat dan kan 1 van jullie mij dit uit leggen ik heb in een broek een vlek zitten die er niet uit gaat mss eens op die manier proberen maar hoe doe ik dat hoe gebruik je de babypoeder om een vetvlek te verwijderen

 11. Avatar
  Özge
  3 juli 2015 / 09:37

  Ik ga vandaag naar het strand en ik maakte me al zorgen hoe ik me geld zou gaan moeten opbergen! Die maandverband is echt handig

 12. Avatar
  Luna
  15 juli 2015 / 19:59

  Hihihi

  Wat leuk bedacht !!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: