5 x leuke cadeautjes voor een reisliefhebber

travel cadeautips - 16

De laatste tijd heb ik mezelf weer goed verwend met allerlei leuke items en ik bedacht me dat dit ook ideale cadeautjes zijn voor een reisliefhebber. Deze items zijn superhandig voor op reis en onderweg, maar ook gewoon leuk voor in huis. Hopelijk doen jullie er leuke inspiratie van op!

1. Wereldbol Lamp

travel cadeautips - 3 wereldbol lamp

Waar droomt de gemiddelde reiziger van? Juist, van de volgende bestemming. Zodra ik thuis ben fantaseer ik alweer over nieuwe reizen die ik wil gaan maken. Deze wereldbol lamp is daarom superleuk voor in je interieur omdat het de liefde voor reizen in huis haalt. En voor de prijs hoef je het ook niet te laten, namelijk €3,99 bij de Blokker.

2. Mini EHBO kitje

travel cadeautips - 12 travel cadeautips - 11

Bij de Hema kun je superleuke blikjes kopen waar de schattigste pleisters in zitten. Gooi hier een paar medicijntjes bij die altijd handig zijn om op zak te hebben tijdens een reis, een paar wattenstaafjes, een tampon (handig voor noodgevallen óf een bloedneus), een vijltje, een nagelknippertje en ga zo maar door. Customize je mini EHBO kitje naar wens. Handig voor op reis en tevens een überleuk cadeautje om te geven! Het blikje met pleisters kost €3,-.

3. Mini draadloze speaker

travel cadeautips - 10 travel cadeautips - 9

Hij ziet er klein uit, maar klein is fijn! Dit houten boomboxje is ideaal voor een dagje in het park, op het strand of gewoon wanneer je lekker wilt knallen op je hotelkamer. Er komt echt supergoed geluid uit! Het fijne is dat je dit boxje kunt opladen met een USB kabel, dus je hoeft er geen batterijen in te doen. Dit boxje had ik al een tijdje in mijn bezit en komt van de webshop Kikkerland, maar ik kon hem daar momenteel niet meer vinden in de webshop. Soortgelijke exemplaren vind je als je de zoekterm draadloos oplaadbare USB speakers. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en prijzen. You’re welcome!

4. Dwarsliggers

travel cadeautips - 5 travel cadeautips - 6

Stel, je wilt graag een boek lezen op reis, maar een e-Book dat moet je niet (ik vind het ook maar niets) en een tastbaar boek is gewoon veel te groot en te zwaar. Ik heb de oplossing voor je! De absolute gulden middenweg is een zogeheten Dwarsligger! Ik kende het concept nog niet, maar een Dwarsligger is een volwaardig boek, alleen dan van dun Bijbelpapier en dwars gedrukt, zodat het boekje vele malen kleiner en compacter is dan een normaal boek. Je leest het zoals op de foto hierboven en zoals je kunt zien is het echt een klein miniboekje, maar het telt gewoon ruim 800 pagina’s en is echt een compleet boek.

De manier van lezen is even wennen, maar je went er snel aan. Je kunt hem zo in je broekzak stoppen, in het ritsje van je tas en in je backpack is er vast ook nog wel een plekje voor. Ik vind dit echt geniaal! Naast ‘Een keukenmeidenroman’ zijn er nog veel meer andere boeken verkrijgbaar als Dwarsligger. De prijs is trouwens ook een stuk lager dan van een normaal boek, voor dit boek betaalde ik namelijk €12,95. Meer informatie vind je op www.dwarsligger.nl. Echt een aanrader voor wie graag uit echte boeken leest, maar geen zin heeft om ermee te sjouwen!

5. Travel notebooks

travel cadeautips - 14 travel cadeautips - 15

Zelf ben ik echt een sucker voor notitieboekjes, ik spaar ze, maar vooral voor op reis vind ik het leuk om ze daadwerkelijk te gebruiken. En al helemaal als het speciale Travel Notebooks zijn! Altijd leuk om voor jezelf te kopen, maar ook om te geven. Bijvoorbeeld aan iemand die een lange reis gaat maken. Het kleine boekje komt in een set van 2 en is te koop bij Hema. Ze zijn heel simpel en rechttoe rechtaan, gewoon met lijntjes. Maar wel heel cute! Prijs is €2 (voor 2 stuks). De grotere is van Sissy Boy en heeft een hele leuke binnenkant. Dan weer lijntjes, dan hokjes, dan weer een effen pagina met een mooie rode rand en dan weer een leuk envelopje tussendoor, waar je bonnetjes en visitekaartjes in kwijt kunt. Het geeft echt dat ‘scrapbook’ effect, I love it! De prijs van dit Travel Notebook is wel wat duurder dan die van de Hema, namelijk €14,95 (beschikbaar in verschillende designs).

Ik hoop dat jullie met deze leuke travel-gerelateerde items ideetjes hebben opgedaan voor van de zomer, of als cadeautip voor een reisliefhebber!

Heb jij onlangs nog handige, leuke, geinige of originele travel items gespot? Deel het bij de comments!

Share:

15 Reacties

 1. Avatar 23 juni 2015 / 16:37

  De dwarsliggers vind ik zelf ook superhandig! Ideaal voor tijdens het reizen/pendelen !

 2. Avatar
  Mary
  23 juni 2015 / 16:39

  Leuke ideeën! Zo’n dwarsligger is een goede tip voor op vakantie!

 3. Avatar 23 juni 2015 / 16:49

  Leuke blogposts. Vooral die wereldbollamp vind ik tof. De dwarsligger vind ik niet zo. Ga liever voor een groot boek of een ereader. ;’)

 4. Avatar 23 juni 2015 / 17:02

  Leuke ideeën. Zo’n mini EHBO kit is altijd handig! Wist niet dat je dat gewoon bij Hema kon krijgen. Super!

 5. Avatar 24 juni 2015 / 08:20

  Dat linker travel notebook heb ik, zo handig met al die envelopjes erin! En die wereldbol lamp is echt heel gaaf!

 6. Avatar 24 juni 2015 / 09:42

  Leuke tips! Een leuk travelnotitieboekje komt altijd van pas 🙂

 7. Avatar 24 juni 2015 / 21:03

  Leuke tips! De dwarsligger boekjes heb ik ooit zien liggen op Schiphol, maar ik dacht dat ze het verhaal dan gewoon hadden ingekort haha. Gelukkig is dat niet zo, goede tip dus!

 8. Avatar
  Evelien
  24 juni 2015 / 23:10

  Ik heb mijn ereader nu bijna 2 jaar. Het is zo veel fijner dan een normaal boek. Of zelfs zo’n dwarsligger met zo’n vouw in het midden. Ik zei eerst ook altijd dat ik nooit van een ereader zou kunnen lezen. Toch gekocht (want het scheelt in de kosten uiteindelijk. Gratis boeken jee) en ik kan niet meer zonder!

 9. Avatar 25 juni 2015 / 13:35

  Ja, dwarsliggers zijn fijn! Zo lekker compact en ze liggen prettig in de hand.

  Die wereldbollamp heb ik gekocht voor de babykamer die in de maak is (in de hoop dat onze dochter opgroeit als wereldburger).

 10. Avatar 30 juni 2015 / 23:28

  Ik ben die lamp inderdaad ook tegengekomen bij de Blokker, super leuk! En die dwarsliggers zijn onwijs handig. Scheelt zoveel in gewicht…

 11. Avatar
  Renee Stoelwinder
  1 juli 2015 / 09:05

  Leuk! Ook de wereldbollamp ziet er mooi uit!! De dwarsligger is niks voor mij, ik heb een e-reader en dat weg niks en heb er meer dan 40 boeken op staan. Je kunt de boeken dan ook gewoon via een USB stick downloaden zodat je ze niet hoeft te kopen!!

 12. Avatar 8 juli 2015 / 21:52

  Ik ben gek op de notitieboekjes van de Hema. Zelfs wanneer ik geen vakantie op de planning heb staan, sta ik weg te kwijlen bij alle boekjes ik ff schappen. Voor alleen al de leuke kaften zou ik ze allemaal willen, hihi. Voor mijn roadtrip door Amerika vorige zomer had ik er ook een mee. Ideaal om geen een herinnering te vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: