5 redenen waarom je Disneyland Parijs moet bezoeken!

Als je ons op social media volgt, heb je vast wel heel wat foto’s voorbij zien komen van onze dagen in Disneyland Parijs. Het was voor ons alweer zo’n 15 jaar geleden dat we hier waren geweest, dus toen we een uitnodiging kregen om hier naar toe te komen, stonden we echt te springen!

Vanuit Nederland namen we de Thalys. Reizen via de Thalys is ideaal, aangezien deze meerdere opstap plekken in Nederland heeft, namelijk: Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam. Vanaf deze locaties kan je op de Thalys stappen die meestal elk uur naar Parijs vertrekt. Na ongeveer 3 uur stap je uit in deze prachtige Franse hoofdstad. Na Nederland stopt de Thalys overigens ook in verschillende Belgische steden, dus vanaf België ben je uiteraard nog sneller in Parijs.

Vanaf treinstation Gare Du Nord werden we opgehaald met een taxi, maar je kunt ook de metro pakken die je in ongeveer 30-45 minuten naar Disneyland kan brengen. Wil je geen gebruik maken van het ov, kan je uiteraard ook vanaf thuis de auto naar Disneyland Parijs nemen.

disneycollagesamen

We hebben 2 super gezellige en leuke dagen in Disneyland Parijs gehad en we willen het liefst alweer een volgend bezoek plannen. Waarom? In dit artikel geven we je 5 redenen waarom jij ook zeker een bezoek aan Disneyland Parijs zou moeten brengen!

1. Je waant je ineens in een heel andere wereld

disneylandparijs - 8 disneylandparijs - 12 disneycollage2

Zoals je waarschijnlijk wel verwacht van Disneyland, is het hele park prachtig aangekleed en versierd. Wij bezochten het park in oktober, wat betekende dat het hele park gehuld was in het Halloween thema, zo ontzettend leuk! Overal waar je kijkt is dit thema doorgevoerd, waardoor je meteen helemaal in de stemming komt. Elk stukje van het park is hartstikke fotogeniek en het meenemen van een camera (of eigenlijk is elke smartphone camera tegenwoordig ook prima) is dan ook echt een must voor super gezellige foto’s. En het prachtige kasteel is natuurlijk in elke periode super fotogeniek!

2. Voor zowel jong als oud!

disneylandparijs - 17disneycollage1

Toen wij voor het eerst Disneyland bezochten, heel wat jaren geleden, was alleen hét Disney park gebouwd. Hier kan je uren rondlopen en overal waar je kijkt is wel wat moois te zien. In dit park worden ook alle shows georganiseerd en vind je de bekende attracties zoals de ‘theekopjes’ en de Peter Pan. In dit park vind je leuke attracties voor het oudere publiek (check zeker straks onze vlog onderaan dit artikel waar we je meenemen in de Indiana Jones attractie!), maar ook zeker voor kinderen. Kinderen kijken geheid hun ogen uit wanneer er ineens een Disney karakter voorbij komt lopen of wanneer je ze in één van de vele attracties zet. En wanneer je nog niet voldoende attracties hebt bezocht, kan je ook nog naar Walt Disney Studios: het tweede park! In Walt Disney Studios vind je nog meer attracties en krijg je meer het gevoel alsof je je op een filmset bevindt. Ook hier vind je verschillende attracties voor zowel jong als oud en we kunnen vooral de attractie’s The Twilight Zone Tower of Terror en Ratatouille aanbevelen.

Vooral tijdens vakanties en drukke periodes zoals in november en december, kan de wachttijd voor een attractie nogal oplopen. Wij raden dan ook zeker de Fast Passes aan! Dit zijn (gratis) passen waarmee je een bepaalde tijd kunt reserveren voor een attractie. Op deze manier kom je op de afgesproken tijd naar de attractie toe, waarna je niet in de reguliere rij hoeft te staan. En mocht je zoals wij in een Disney hotel willen overnachten, check dan ook zeker of dat hotel de VIP Fast Passes aanbiedt. Met deze passen hoef je niet van te voren een tijd te reserveren en kan je altijd gebruik maken van de Fast Passes rij. Ideaal kunnen wij je vertellen, want op deze manier kan je nog meer attracties bezoeken!

3. Prachtige shows

disneylandcollage4

Wist je dat er in Disneyland Parijs elke dag tientallen shows worden opgevoerd, waarvan de meeste shows zelfs ook nog meerdere keren? I know, wij zaten ook met open mond te luisteren toen we dit hoorden! Hierdoor is er op elk moment wel wat te doen én te zien in Disneyland. Wanneer je je niet in een attractie bevindt, kan je ook één van de vele shows bijwonen en omdat de meeste shows meerdere keren worden opgevoerd, hoef je er geen te missen. Zo is de Parade een echte must, waar je alle bekende Disney karakters voorbij ziet komen op prachtige praalwagens inclusief vrolijke muziek en dans. Maar onze favoriet is de avond-show: Disney Dreams! Deze show wordt elke avond net voor het sluiten van het park gegeven. Tijdens deze show word je getrakteerd op een geweldige lichtshow, die geprojecteerd wordt op het kasteel. Er komen verschillende bekende Disney nummers langs, inclusief de meest prachtige beelden, effecten, kleuren en zelfs een watershow. En daar bovenop wordt er ook nog eens een geweldig vuurwerk spektakel afgestoken. Echt een show die je niet mag missen!

4. In style eten!

disneycollage3

Het bezoeken van al die attracties en het opdoen van al die indrukken maakt natuurlijk hongerig! In Disneyland vind je op verschillende plekken kraampjes en eettentjes, in zowel a la carte of buffet-style. Ook heb je voordat je de parken in gaat de Disney Village. Dit is een gedeelte waar verschillende restaurants en winkeltjes bij elkaar gevestigd zijn, heel fijn want hierdoor kan je gemakkelijk een keuze maken tussen het aanbod.

Wij aten op onze eerste middag bij Anette’s Diner, een restaurant in de style van de Amerikaanse jaren 50. Alles is in dit thema omgedoopt, zo kan je plaatsnemen in gezellige booths met jukeboxes en de medewerkers rijden op rolschaatsen rond! Op de kaart vind je verschillende gerechten en vooral veel verschillende soorten burgers. Hierboven zie je bijvoorbeeld de tijdelijke Halloween burger, met een zwart broodje! Als toetje kozen we voor deze mega milkshakes (gemaakt met Oreo cookies) die echt overheerlijk waren. In dezelfde Disney Village vind je overigens ook bekende ketens als Starbucks en MacDonalds, maar leuker is om ook bijvoorbeeld het Rainforrest restaurant te bezoeken, wat een super leuk restaurant is dat helemaal in jungle style is ingericht. En dan moet je ook echt denken aan met bladeren bedekte plafons en muren, bewegende dieren, dieren geluiden en zelfs druppelende regen. Bekijk vlog #2 onderaan dit artikel om dit restaurant in bewegende beelden te zien!

disneylandparijs - 16 disneylandparijs - 15

Ook zo’n leuk thema restaurant vind je Walt Disney Studios: restaurant Bistrot Chez Remy. Dit restaurant hoort bij de film (en attractie) Ratatouille en deze twee bevinden zich dan ook direct naast elkaar en zijn dan ook heel leuk om direct na elkaar te bezoeken. In dit restaurant is alles op ‘ratten-schaal’ gemaakt, dit betekent dat je het gevoel krijgt alsof jij heel klein bent, zoals een rat (of muis). Super leuk! Let vooral op de details hierboven, zoals de mega uitvergrote kerstlampjes en de stoelen van een kurk en champagne dopjes. Op de menu-kaart vind je verschillende keuzemenu’s (vis, vlees en vega) met uiteraard ratatouille als bijgerecht!

5. Disney souvenirs

disneylandcollage6

Disneyland Parijs is ook perfect voor shoppen! Wij hadden van te voren meteen al tegen elkaar gezegd dat we graag Minnie Mouse oortjes wilden kopen en dat is dan ook meteen het eerste wat we hebben gedaan. We kozen alle drie voor een andere variant, omdat die beter bij onze outfits pasten en omdat we graag de verschillende soorten wilden laten zien. Staan ze niet super cute? Het leuke is dat heel veel bezoekers verkleed rondlopen in het park, dat geeft het park nog meer gezelligheid!

disneylandparijs - 20disneylandparijs - 21In het park vind je verschillende kraampjes en winkeltjes, maar als je net buiten het park bent kom je ook enorme winkels tegen vol met de leukste souvenirs en items. Wat je ook wilt hebben, de kans is groot dat het in de winkel ligt!

De kerstcollectie is in Disneyland Parijs echt groots en daar steken ze dan ook enorm veel tijd in. Wij hebben ons laten vertellen dat de medewerkers van Disney zo’n 10 maanden bezig zijn met het voorbereiden van deze kerstcollectie. Elk jaar worden er namelijk wel weer nieuwe en prachtige stukken aan de collectie toegevoegd, die zelf ontworpen zijn en met de hand (!) geschilderd worden. De Disney kerstcollectie is overigens alleen te koop in Disneyland Parijs zelf, dus als je hier een prachtig exemplaar koopt, zul je deze niet in een winkel thuis tegenkomen!

disneylandcollage5

We hopen dat wij jullie inmiddels ook enorm enthousiast hebben gemaakt voor een bezoek aan Disneyland Parijs, want wij zijn dat zeker wel! We hebben een super gezellige tijd gehad in dit prachtige park en ondanks dat je voor een bezoek aan Disneyland wel even in de buidel moet tasten, vinden wij dat het het helemaal waard is. Er is zó ontzettend veel te zien, doen en te beleven! Kortom, echt een bezoek dat je niet snel zou vergeten.

Wil je ook een bezoek plannen aan Disneyland Parijs, bezoek dan de website voor de meest actuele prijzen! De kerstperiode (november en december) is één van de leukste en daardoor ook populairste momenten, dus het kan dan redelijk druk zijn in het park. Check daarom ook zeker eens de maanden februari, maart en april. Laat je het ons weten als je een bezoek hebt gepland? 🙂


Check ook zeker eens de vlogs die wij maakten tijdens onze dagen in Disneyland om nog meer te zien van de parken en onze belevenissen!

Ben jij wel eens in Disneyland Parijs geweest? En wie is jouw favoriete Disney karakter?

Share:

24 Reacties

 1. Avatar 3 november 2015 / 11:20

  Wat een prachtige foto’s allemaal! Ik ben zelf voor het laatst in 2009 in Disney geweest, dus het wordt wel weer eens tijd om een keer heen te gaan..

 2. Avatar 3 november 2015 / 12:24

  Aaaah wat een leuke foto’s! Ik hoop óóit ook eens naar Disney te gaan 🙂

 3. Avatar
  Brigitte
  3 november 2015 / 12:57

  Prachtige foto’s! En wat is Disney leuk! 🙂 Alleen jammer dat er zoveel gesloten is op het moment.

 4. Avatar
  Brigitte
  3 november 2015 / 12:59

  Tijdens het kijken van de vlog kwam er een herinnering naar boven, van toen ik kind was en we naar Disney gingen. We gingen in de big thunder mountain and ik was getraumatiseerd haha. Voor mijn gevoel ging die zo ontzettend hard en stijl. Jaren en jaren later er nog een keer in geweest, ritje van niets ha ha ;-).

 5. Avatar
  Sabine
  3 november 2015 / 14:39

  Prachtig al die foto’s! En wat fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad! Het was leuk om jullie te ontmoeten 🙂 Liefs X

 6. Avatar
  Sabine
  3 november 2015 / 14:39

  Prachtig al die foto’s! En wat fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad! Het was leuk om jullie te ontmoeten 🙂 Liefs X

 7. Avatar
  Sabine
  3 november 2015 / 14:40

  Prachtig al die foto’s! En wat fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad! Het was leuk om jullie te ontmoeten 🙂 Liefs X

 8. Avatar
  Sabine
  3 november 2015 / 14:40

  Prachtig al die foto’s! En wat fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad! Het was leuk om jullie te ontmoeten 🙂 Liefs X

 9. Avatar
  Sabine
  3 november 2015 / 14:40

  Prachtig al die foto’s! En wat fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad! Het was leuk om jullie te ontmoeten 🙂 Liefs X

 10. Avatar
  Kelly
  3 november 2015 / 17:26

  Ik mag in januari weer, voor de 4e x in 1,5 jaar ☺️
  Ben echt Disneyfan, kan er geen genoeg van krijgen!

 11. Avatar 3 november 2015 / 20:02

  Jaaaa, ik ga er over 2 jaar naartoe! Het lezen van dit soort artikelen maakt me nog meer excited! Zo leuk! Liefs

 12. Avatar 3 november 2015 / 22:28

  Wat een super mooie foto’s! Ik was er ook de dagen dat jullie er waren, ik wil weer terug!!

 13. Avatar 5 november 2015 / 18:55

  Ik wil nu meteen richting Disney gaan! Ik wil er al zo lang heen, jammer genoeg ben ik er nog nooit geweest. Misschien zijn dit de redenen om mijn vriendinnen over te halen!

 14. Avatar 6 november 2015 / 14:41

  Ik ben twee keer in Disney geweest en ik vond het echt heel leuk. Ik zou er zo weer heen gaan!

 15. Avatar 6 november 2015 / 20:10

  Wat een feest in Disney! Ik heb ook zo genoten van jullie Snap’s van jullie tijd daar. Ik heb niet veel met pretparken maar als ik dit zo zie wil ik toch graag nog eens terug 🙂

 16. Avatar 8 november 2015 / 16:20

  Die hele Halloweenperiode lijkt me zo’n toffe periode om dit park te bezoeken!

 17. Avatar 12 november 2015 / 13:51

  Aahhh ik werd zo jaloers van alle filmpjes op snapchat en jullie vlog. Ik was meteen aan het kijken voor een weekendje weg, maar mennn wat zijn die hotels duur 🙁

  • Avatar
   Naomi Fay
   13 november 2015 / 20:25

   Las toevallig je berichtje! Disney hotels vind ik ook erg duur, maar er zijn genoeg hotels rondom Disney die een stuk goedkoper zijn en (gratis) pendelbussen aanbieden. Ik heb net een weekendje geboekt in Kyriad hotel, dat is volgens de website 10 minuutjes van Disney af..

 18. Avatar
  Naomi Fay
  13 november 2015 / 20:23

  Jaaaa! Zo leuk! Net een weekendje in januari geboekt samen met m’n lieve vriend ✔️

  • Tara
   Tara
   19 november 2015 / 00:52

   Aaah super leuk!!! 😀

 19. Avatar 21 februari 2016 / 12:46

  Wat een adembenemende mooie foto’s!!!!!!!! Aanstaande week ga ik naar Disney en ik kan echt niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: