5 dingen die je gewoon MOET doen in London

Nadat we onze London shoppings erop hadden zitten vonden we het de hoogste tijd voor wat sightseeing! Het leek ons leuk om in het reuzenrad te gaan – London Eye – en dit konden we mooi combineren met een boattrip over de Thames. Ook wilden we naar het ‘Harry Potter platform’, een Engelse afternoon tea doen én nog even Covent Garden bekijken.

London Eye
Het welbekende reuzenrad van London. Het ding is echt HUGE! Het is 135 meter hoog en er hangen 32 capsules aan. Het is geopend in 1999 en destijds was de London Eye het grootste reuzenrad ter wereld. Wij hebben alledrie een beetje hoogtevrees, maar zo lang je niet te dicht bij de rand staat is er in principe niets aan de hand. Ik voelde me best veilig in de stevige capsule. Het rad draait heel langzaam en het duurt ongeveer een half uur voordat je helemaal rond bent geweest. Ondertussen krijg je een prachtig uitzicht over London en is elk moment een Kodak-momentje! Een aanrader.

Boattrip over de Thames
We hebben een combiticket gekocht voor 25 pond waarmee we zowel de London Eye als een boattrip over de Thames konden doen. Nadat we uit de capsule van de London Eye waren gestapt hadden we nog even tijd om te lunchen en vervolgens moesten we richting onze boot. De boot was erg groot met een boven- en onderdek. Wij zaten onder, maar bij goed weer is het natuurlijk leuker om boven te zitten, zo kun je ook betere foto’s maken! Alleen de eerste zoveel mensen komen boven te zitten, dus wil je op het bovendek plaats kunnen nemen wees dan op tijd!

We hadden een leuke tourgids die ons alles vertelde over de gebouwen die we links en rechts tegenkwamen, de bruggen waar we onderdoor voeren en nog veel meer. Ze was heel grappig en ze ratelde aan één stuk door. Het was leuk en leerzaam tegelijk en je kon ondertussen lekker zitten, kijken en foto’s nemen, dus het was een hele relaxte tour. Een snelle en makkelijke manier om veel te weten te komen over de historie van London, zonder dat je er een hele dag aan kwijt bent of heel veel moet lopen. Wederom, een aanrader!

Afternoon (High) Tea @ Charing Cross Hotel
In een eerder artikel vertelde ik jullie dat de term ‘High Tea’ eigenlijk fout is. Een officiële High Tea is niets meer en niets minder dan een stevige arbeidersmaaltijd die rond een uur of 6 in de avond wordt genuttigd. De naam ‘High Tea’ klinkt natuurlijk wel lekker fancy en Europese hotels hebben deze naam dan ook overgenomen omdat het aantrekkelijk klinkt voor de hotelgasten. Voorheen kon je in hotels een ‘thé complet’ bestellen (dus thee met zoete hapjes), maar die naam hebben ze vervangen voor High Tea en sindsdien denken wij dat een High Tea bestaat uit thee met lekkernijen. Helemaal fout dus! Maar goed, wel lekker!

De meest populaire plek om een Afternoon Tea te doen is in het Ritz hotel. Echter moet je daar zo’n 12 weken van te voren reserveren en betaal je minimaal €50 per persoon. Whut! Wij vonden een ander chic en sfeervol hotel waar je zonder reservering kon aanschuiven, het Charing Cross hotel, om de hoek bij Covent Garden. Voor 20 pond kregen we behoorlijk veel. Per persoon zo’n 4 zoete lekkernijen, 2 scones en 4 soorten mini sandwiches. En onbeperkt thee. We konden niet eens alles op krijgen. En het was lékker!

Covent Garden
Na onze Afternoon Tea zijn we nog even een kijkje wezen nemen bij Covent Garden plaza. Wat een gezelligheid! Er treden straatartiesten op die hordes mensen entertainen en het is eigenlijk gewoon een klein, knus winkelcentrum inclusief een overdekt marktje. Overal zijn er leuke, schattige boetiekjes waar je typische Engelse dingetjes kunt kopen. Er is ook een soort verlaagd gedeelte waar je kunt lunchen en waar een opera zangeres aan het optreden was. Heel sfeervol allemaal en echt even de moeite waard om te bekijken.

King’s Cross Station – platform 9 3/4
De Harry Potter fans onder ons weten meteen wat dit is, want dit  platform werd gebruikt in de boeken van J.K. Rowling. In het boek moest men hard tegen de muur van dit platform rennen en door magische krachten zouden ze dan door de muur heengaan en belanden op het station wat de leerlingen naar Hogwarts zou brengen met een stoomtrein. Het platform is echter fictie, maar speciaal voor de fans hebben ze op King’s Cross station een Kodak-momentje gecreëerd. Het is supertoeristisch en er staat zelfs een rijtje toeristen te wachten tot ze op de foto kunnen, maar toch konden we London niet verlaten zonder het te doen.

Kijk dan, zo leuk! 🙂

Het is echt een kwestie van in de rij staan, foto maken en opzouten, haha! Erin en eruit. Verder is er niets bijzonders te zien. Maar ja, wel gewoon geinig natuurlijk.

Openbaar vervoer
Overigens vonden we het erg fijn om ons met de metro te vervoeren. Het is snel en het is erg overzichtelijk aangegeven overal. We zijn ook een keer met de bus geweest en dat is ook zeker de moeite waard, vooral wanneer je bovenin de dubbeldekker gaat zitten, heb je meteen een kleine citytour. Maar, als je kan lopen raden we het zeker aan om te lopen. Wandelen door London is gewoon het allerleukste! Alleen voor de verre afstanden is een metro of bus erg fijn.

In de comments lazen we trouwens iets over een dagkaart van 2 pond, maar geen idee waar of hoe je daar aan kon komen. Wij hebben steeds een dagpas gekocht voor zone 1/2 en die kostte 7 pond. Reis je met de bus dan is een enkeltje 2,40 pond. Als jullie goedkopere manieren weten om te reizen met OV, please tell me. Ik wil zeker nog eens terug naar London dus dan is het voor mij handig om te weten wat de goedkoopste manier is.

Dit was het tweede – en laatste – London-reisverslag! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen wat voor toeristische dingen we zoal gedaan hebben. Ben je meer geinteresseerd in London shoppings? Check dan het eerste reisverslag ‘Wandelen en shoppen in London‘.

Ik wil echt graag weer terug, het was zo gezellig en London is zo mooi en leuk! En eigenlijk gewoon om de hoek. Hebben jullie leuke tips voor mij wat ik de volgende keer in London echt niet mag overslaan?

Share:

97 Reacties

 1. Avatar 26 augustus 2012 / 16:23

  Zo jemig Serena, dat haar van jou op de laatste foto (rechts)..dat is toch gewoon om van te kwijlen zo mooi!!!

 2. Avatar 26 augustus 2012 / 16:28

  Leuke foto’s! Vooral met de harry potter muur
  Maar als je toch echt hoogtevrees hebt ga je niet in een reuzenrad.. Ik krijg het al benauwd als ik het zie.

 3. Avatar 26 augustus 2012 / 16:36

  aaaah leuk! En king cross is super! Wij sliepen gelijk aan de overkant ervan ( straat oversteken, hoppa ) Ik ben wel op het perron gaan kijken waar ze écht door de muur gingen, als echte fan, hahaha. 😀

 4. Avatar 26 augustus 2012 / 17:16

  Covent Garden is echt heerlijk om te winkelen!

 5. Avatar 26 augustus 2012 / 17:49

  Heel leuk reisverslag! Zelf hoop ik ook ooit nog een keer naar Londen te gaan, want lijkt me geweldig om daar eens rond te kijken.

 6. Avatar
  Michellek91
  26 augustus 2012 / 18:10

  Londen is geweldig! Ik had bij je zusjes al wat tips achtergelaten, waaronder de boottocht (wij zaten boven dus dat was echt prachtig) zelf ben ik maar 1 keer in londen geweest en wil zeker snel terug! En ben er ook echt verliefd geworden op de metro, het gaat zo snel en je kunt overal koemn

 7. Avatar 26 augustus 2012 / 20:21

  Leuke foto’s 😀 Ik hou van Londen <3 x

 8. Avatar 26 augustus 2012 / 20:43

  Ziet er leuk en gezellig uit! Ik blijf je foto’s echt prachtig vinden, Serena! 🙂

 9. Avatar
  Nicole
  26 augustus 2012 / 21:03

  Leuk verslag, nu wil ik ook weer naar London.

  Grappig om te zien dat je nu in de rij moet staan op King’s Cross bij Platform 9 3/4.
  Een paar jaar geleden ben ik er ook geweest, en toen kon je er zo heen, hoefde je niet in de rij, alleen netjes op je beurt wachten.

 10. Avatar
  Hanna
  26 augustus 2012 / 22:43

  Ik ben vandaag terug gekomen van London ik mis het ook zo erg!!

 11. Avatar
  Hanna
  27 augustus 2012 / 09:04

  Ik ga zelf 3 maanden naar londen en dan neem ik een oyster card voor openbaar vervoer, dat is een soort ov en dan reis je veel goedkoper. Ik zie trouwens nu dat andere dat ook al zeiden maarja haha

 12. Avatar
  Jennifer
  27 augustus 2012 / 09:44

  Op je oystercard kun je ook een week abonnement zetten, voor zone 1/2 betaal je zo’n 28 pond. Hiermee kun je dus een week lang binnen deze zones met de metro, bus en zelf boot reizen! Zorg altijd dat je wat saldo op je oystercard hebt staan, mocht namelijk een keer buiten zone 1/2 willen reizen naar bv. stratford ‘westfield’ shopping nabij het olympisch park (dit is zone 3). Deze shoppingmall is geweldig, alle winkels onder een dak waaronder victoria’s secret! Ook de moeite waard is ‘westfield’ shoppingmall in shepards bush, hier kun je ook terecht voor high end brands. Miu miu, Louis Vuitton, Missoni ect.

 13. Avatar
  Annemieke
  27 augustus 2012 / 09:49

  Als je een oystercard hebt, kan je er een week tegoed op laten zetten. Voor 33 pond kan je dan een week onbeperkt in zonde 1 en 2 reizen, en als je je kaart weer inlevert bij een metrostation als je weggaat uit Londen, krijg je weer 4 pond borg terug. Dus de hele week onbeperkt bus, metro en trein voor 29 pond 🙂

 14. Avatar 27 augustus 2012 / 10:10

  Ik wil ook zo snel mogelijk naar Londen als ik dit zo zie! Vooral de Londen eye, wauw!

 15. Avatar
  Nadia
  27 augustus 2012 / 13:42

  Hooi
  We hebben heel veel het zelfde gedaan, grappig om te zien.
  X

 16. Avatar 27 augustus 2012 / 16:09

  Ik heb heimwee naar London! :c het is nu al 2 jaar geleden dat ik daar ben geweest!

 17. Avatar 27 augustus 2012 / 22:13

  Wat een leuke foto’s! Ik wil altijd al een keer naar Londen gaan!

 18. Avatar
  Sophie
  28 augustus 2012 / 15:50

  komt er nog een shoplog van alles wat je daar hebt gekocht? want ik ben benieuwd naar wat je nog meer hebt gekocht dan bij primark!

 19. Avatar 28 augustus 2012 / 16:01

  Wat een leuk verslag en wat een leuke dingen hebben jullie gedaan. Echt hele mooie foto’s!

 20. Avatar
  lies
  29 augustus 2012 / 19:09

  Leuke fotos! jij lijkt echt niet 27 Sereen! veel jonger^^ en Larissa is echt knap en schattig haha hoe komt het eigenlijk dat zij de enige is die blauwe ogen heeft ? 😉 van vader of moeder?

  • Serena
   Serena
   29 augustus 2012 / 21:54

   vaders kant denk ik, papa heeft blauwe ogen.

 21. Avatar
  Noor
  29 augustus 2012 / 20:22

  Een goedkopere manier van reizen is een oysterkaart, met die chipkaart betaal je elke rit afzonderlijk, als je het bedrag van een dag pas bereikt hebt betaal je dit, dus je bent altijd beter met een oystercard, je betaalt wel een waarborg voor die kaart maar die krijg je terug en wij kregen zelfs de £2 die er nog opstond ook terug.

 22. Avatar 31 augustus 2012 / 21:40

  Leuke foto’s! Ik ben er twee jaar geleden geweest en herken de plekken op de foto’s! In November ga ik er weer heen, kan echt niet wachten!!

 23. Avatar
  cora
  7 september 2012 / 18:30

  .Hoi serena ik ga binnenkort naar london. Mijn vraag is waar kan je de combie kaart kopen voor de zweefmolen en boottocht.trouwens vind je super leuk schrijven!!

 24. Avatar
  Lynn
  15 november 2014 / 14:38

  Hoi Serena,

  Ik woon nu zelf een tijdje in Londen en wat betreft het openbaar vervoer gaat volgend jaar het een en ander veranderen. Onder andere wordt de dagpas zone 1/2 vervangen door de duurdere pas zone 1/4 (mja, waarschijnlijk kom je niet in zone 3 of 4). Dit is gedaan omdat er voordeligere ‘caps’ op de gewone oystercard komen (de ov chipkaart van daar maar dan voor metro, bus en overground). Dus de oyster card wordt goedkoper en dat moet ergens vandaan gehaald worden. Ook wordt het volgend jaar mogelijk om met ‘contactless’ met je gewone betaalpas in te checken, maar ik weer niet of dat ook met n nederlandse bank pas kan. Als ik jou was zou ik gewoon n oystercard kopen en die bewaren als je toch vaker terug komt. http://now-here-this.timeout.com/2014/11/13/tfl-announces-fare-changes-for-2015/

  Ik zou je nog willen aanraden ook n burger te eten! Hamburgers, van die luxe, zijn al tijden helemaal hip in londen en het lijkt ook wel of dat zo blijft. Patty and Bun, Meat Liquor of Shake Shack zijn aanraders!

  Ook als je vanaf Stansted komt is het heel voordelig om van te voren (meer dan n maand) je treinkaartjes te kopen. Dan zijn ze maar 8 pond, terwijl als je ze op het station koopt ze 21 pond zijn (volgens mij). Groot verschil!

  Ik ben zelf helemaal fan van de restaurant keten Wahaca, super lekker fris mexicaans eten en ze denken ook nog aan dierenwelzijn met scharrelkippenvlees en MSC vis! En tis niet duur!

  Ook is er in Holland Park een Japanse tuin met pauwen en de waterval is zelf erg fotogeniek om mooie foto’s bij of van te nemen!

  En de TK Maxx is voor jullie ook wel n aanrader, dit is n winkel (keten) met allemaal outlet kleding. Je kan er niet van op aan dat ze iets hebben, maar het is altijd leuk om te neuzen en n goedkoop merk artikel te scoren!

  Russel&Bromley, heeft erg mooie schoenen en Lipsy London heeft wat ordi maar ook wel leuke uitgaans jurkjes!

  Verder is carnaby ook erg fotogeniek, en er zijn daar twee leuke en schattige binnenplaatjes!

  op thelondoner.me kan je ook veel inspiratie vinden!

  En het laatste en allerbelangrijkste zijn de Ben’s Cookies! Super lekkere (en machtige) koeken met n smeuige binnenkant! Er zit er een op oxford street en ook in carnaby! Als je ze eenmaal hebt gegeten kan je er nooit meer voorbij lopen zonder eentje te eten!

  • Serena
   Serena
   Auteur
   15 november 2014 / 16:12

   YAAY! Hier word ik blij van. Wat een top tips, onwijs bedankt! Ik kwam er net achter dat je voor €99 naar London kunt reizen met de trein dus het kriebelt enorm om te boeken, hahaha! London is gewoon een supergave stad. Ik ga in december 2 daagjes naar London voor een Coty persreis, hopelijk heb ik nog een paar uurtjes vrij om de tips die jij noemt te bezoeken. Thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: