5 dagjes uit over de grens voor minder dan 100 euro

Een groot voordeel aan wonen in Nederland en Europa is dat je na een paar uur reizen je voeten op buitenlands grondgebied kan zetten. Door de korte reisafstanden is het mogelijk om voor weinig geld een dagje uit over de grens organiseren. Mocht je nog geen plannen hebben voor de zomervakantie, dan kan je misschien wat ideeën opdoen uit de volgende uitstapjes. Hierbij presenteer ik 5 dagjes uit voor minder dan 100 euro naar Duitsland, België, Frankrijk en Engeland.

oberhausen centro
Shopping Mall CentrO in Oberhausen

In Oberhausen vind je het grote winkelcentrum CentrO. Deze shopping mall heeft veel leuke kleding- en beautywinkels, zoals Hollister, dm en Kiko en er is ook een reusachtig foodcourt. Oberhausen is goed bereikbaar met de trein en via de site van NS Hispeed kan je kaartjes kopen voor de reis. Ben je jonger dan 25, dan heb je voor €38 al een retourtje. Als je ouder bent betaal je iets meer en ook de dag en tijdstip van vertrek zijn van invloed op de prijs. Ook is het zo dat hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. Als je ’s ochtends vroeg heen gaat en ’s avonds laat weer terug reist, heb je één hele dag om de shopping mall af te gaan.

disneyland parijs
Dagtocht Disneyland Parijs

Ben je nog nooit in Disneyland geweest en wil je graag de sfeer proeven van dit magische park? Of ben je Disney fan en ga je het liefst elke vakantie? Met dit arrangement van Peter Langhout kan je voor net iets minder dan €100 een dag Disneyland ervaren. Om 04:00 vertrekt de bus vanaf Breda naar Parijs en in de loop van de ochtend arriveert deze in Frankrijk. Tot het begin van de avond heb je dan de tijd om Disneyland Park of Walt Disney Studios park te bezoeken. Het arrangement bestaat dus uit een busreis en één dag toegang tot één van de parken naar keuze.

grote markt antwerpen
Antwerpen

Antwerpen is te bezoeken op twee goedkope manieren. De eerste optie is om met de trein te gaan. Voor nog minder dan €35 kan je op een neer naar België. Net als bij de treinreis naar Oberhausen kan je boeken via de site van NS Hispeed en de prijs van de kaartjes hangt af van de dag en het tijdstip. Vind je één dagje Antwerpen te kort, dan is het ook mogelijk een tweedaagse busreis te boeken. Via Effeweg.nl kan je vanaf €55 met een reis mee, die bestaat uit een busreis, hotelovernachting en ontbijt. Voor de eerste dag staat een kennismaking met cultureel Antwerpen gepland op de tweede dag staat een dagje winkelen op het programma. Bij het boeken van het arrangement is er keuze uit verschillende opstapplaatsen en vertrekdata.

moviepark germany
Movie Park Germany

In Bottrop is Movie Park Germany gevestigd. Vanaf Amsterdam is het ruim 2 uur rijden met de auto. In totaal ben je voor de heen- en terugweg ongeveer €60 aan brandstofkosten kwijt. Een ticket naar Movie Park kan je en kost voor een volwassen €31. In totaal ben je dan voor vervoer en een toegangsticket minder dan €100 kwijt. Denk je aan één dag Movie Park niet genoeg te hebben, dan kan je via Kras.nl een voordelig hotelarrangement boeken, waarbij je voor de tweede dag Movie Park geen entree hoeft te betalen.

Naamloos 17
Busreis Londen

Londen is een ontzettend leuke stad om te bezoeken en een goede plek om te winkelen. Binnen een uur word je met vliegtuig van Nederland naar Londen gebracht, maar tickets vinden met gunstige vluchttijden voor minder dan €100 is lastig. Ook met de boot ben je snel meer kwijt. Met de bus is daarentegen wel een optie, want met Eurolines Nederland word je voor zo’n €70/80 naar Londen gereden. De bussen vertrekken gedurende de hele dag, maar het is handigst om “s avonds laat heen te gaan zodat je “s ochtends vroeg in Londen aankomt. “s Avonds kan je dan weer terug, zodat je de hele dag in Londen door hebt kunnen brengen. Het is wel een hele rit, zo”n 10 uur, maar dan heb je in ieder geval genoeg tijd om onderweg te slapen. De opstapplaatsen voor de busreis zijn verspreid door het hele land.

Alle prijzen zijn gebaseerd op een vertrekdatum in de zomervakantie. Check voor precieze prijzen en meer informatie de gelinkte websites. Het zijn drukke, volle dagen uit, maar als je weinig geld of tijd hebt en je wilt tóch dat vakantiegevoel beleven, dan is het een goede manier om één of meerdere dagen in het buitenland te vertoeven.

Lijkt het jou leuk om op één van deze dagjes uit te gaan? Of heb je al andere plannen?

Share:

94 Reacties

 1. Avatar
  Judith
  26 juni 2013 / 11:54

  Tip: als je in belgië wilt reizen (zoals ik vaak doe), zoals naar Antwerpen, koop je treinkaartjes dan via de belgische websites i.p.v. ns-hispeed. Kan je al snel een hoop euries besparen! Bovendien, als je jonger bent dan 26 krijg je daar ook extra korting. Uiteraard de kaartjes binnen Nederland kan je dan weer bij de NS zelf kopen.

  Kijk bijvoorbeeld op http://www.belgianrail.be/nl

 2. Avatar 26 juni 2013 / 11:59

  Heel leuk! Ik ben zelf in oktober wezen winkelen in CentrO en daarna zijn we naar Movie Park Germany geweest. Echt een aanrader! Je moet er alleen wel met de auto naartoe, dus die moet je wel tot je beschikking hebben.

 3. Avatar 26 juni 2013 / 12:01

  leuke uitjes! ik ben al vaak naar centrO geweest, dat vind ik nu wat minder.. al kan je daar wel heerlijk eten 😉
  londen wil ik ook nog steeds zien!

 4. Avatar
  Elina
  26 juni 2013 / 12:14

  Ik heb nog wel wat meer Duitsland tips, woon zelf 5 kilometer van de grens! Een goede tip in Bottrop is ook het ski center, het gehele jaar geopend! De prijs voor een ticket voor de gehele dag is 38 euro en daar zit alles bij in: entree, lift, materiaal (ski’s/snowboard, schoenen + stokken), onbegrensd eten (buffet) tot 21.00 uur, onbegrensd dranken (frisdranken/sappen/koffie/thee) en 3 alcoholische consumpties (bier/wijn). http://www.alpincenter.com/nl/bottrop/skihalle/ Ook is er een echt duitse Rodelbaan en je kunt er indoor skydiven en paintballen etc.

  Verder zijn de duitse dierentuinen een aanrader! Niet omdat ze andere dieren hebben, maar omdat de prijs vaak euro’s goedkoper is als de entree in Nederland. Vaak ook nog gratis parkeren waar je in Nederland zomaar 8 euro voor betaald. Bijv. Entreeprijs Emmen is 21,50 waar je in de dierentuin Osnabrück 16 euro betaald. Als je student bent is het maar 12,50!

  Als je van natuur houdt is het Sauerland een aanrader, prachtig heuvelachtig gebied op zo’n 3 uur rijden! Genieten!

  groetjes Elina

 5. Avatar
  Elina
  26 juni 2013 / 12:19

  Ooo ja Keulen niet vergeten, fan-tas-tische stad met een prachtige kerk, zeker een bezoek waard! Heerlijk uitgaan en mooi winkels. Ook super te bereiken met de trein. Vanuit Enschede minder dan 1,5 uur! Daarnaast heeft Bremen ook een grote stad + shopping mall met een Primark, de shoppingmall heet Waterfront http://www.waterfront-bremen.de/shoppen/primark/. Dit is vooral een tip voor mensen uit het noorden!

 6. Avatar
  Lotta
  26 juni 2013 / 12:36

  Ik vind het niet waard om maar 1 dagje Disney of Londen te gaan, voor Disney heb je zeker (ik in ieder geval) 2 dagen nodig, 1 voor elk park 🙂 En Londen kun je niet compleet zien in een dagje..
  Dan ga ik liever een dagje shoppen in Amsterdam of naar Walibi, dichterbij, goedkoper en praktischer 🙂
  Dan ga je wel niet over de grens maar toch leuk!
  Naar het buitenland voor 1 dag is voor mij te kort 🙂

 7. Avatar
  Rowena
  26 juni 2013 / 12:43

  Wat een leuk artikel!!

 8. Avatar 26 juni 2013 / 12:53

  Wij zijn laatst zelf met de auto naar Londen gereden, maar dat viel toch best tegen! 6/7 uur rijden ouzo. Ga toch liever met het vliegtuig, dan heb je geen vervelende reisuren.

 9. Avatar
  Kim
  26 juni 2013 / 13:14

  Met Boosten kun je ook naar Londen toe. Voor 1 dag daar (dus ’s nachts vertrek en dan ’s ochtends aankomst en dan weer het ’s avonds naar huis) betaal je dan €49. Je kan ook langer gaan (2 of 3 dagen bijvoorbeeld), maar dat is dan wel weer duurder. Boosten is heel handig voor het zuiden, want de opstapplaatsen zijn tot Eindhoven en voor de verdere rest alleen in (heel) Limburg. Ik heb de link bijgevoegd voor de geïnteresseerden (:

  http://www.boosten.nl/nl/index.php/londen

 10. Avatar
  Janice
  26 juni 2013 / 13:16

  Snellevliet.nl is misschien ook een goede tip voor dagreisjes! Of iig voor de mensen in en om Rotterdam…..

 11. Avatar
  Linda
  26 juni 2013 / 13:20

  Huh, met de bus naar London?

 12. Avatar
  BiancaBrainless
  26 juni 2013 / 13:41

  Als je inplaats van oberhausen 1 stad verder gaat naar Essen is het nog leuker!
  Essen heeft het grooste winkelcentrum van Europa en de grootste primark van Europa verder kan je vanuit het winkelcentrum zo de winkelstraten inlopen. Als je echt wilt shoppen is Essen dus the place to be!
  Abnormaal veel winkels, je kijkt je ogen uit.
  En ben je van plan om erheen te gaan (of ergens anders in Duitsland) vergeet niet de DM in te lopen! Alles is daar veel en veel goedkoper van haarverf tot gezichtsverzorging en vergeet niet om een kijkje in het P2 make up schap te nemen! Het beste budget merk die ik ken! (opzoek naar een echte waterproof eyeliner die bij wind storm regen en huilen blijft zitten neem dan ze beauty insider liquid eyeliner van P2!)

 13. Avatar 26 juni 2013 / 13:55

  Wat een leuke tips en uitjes.
  Disneyland voor maar 100 euro + bus en park. WAUW! supergoedkoop 😀

 14. Avatar
  Kicky
  26 juni 2013 / 14:06

  Een hele leuke tip is ook Essen in Duitsland! Niet veel verder dan Oberhausen. Daar zit een primarkt met maar liefst 6 verdiepingen en er zit ook een groot winkelcentrum, met ook alle leuke winkels die in Oberhausen zitten! Echt een aanrader 🙂

 15. Avatar 26 juni 2013 / 14:16

  Ik heb dit lijstje alvast opgeslagen op mijn PC, handig om eens een tripje te plannen in de vakantie 🙂

 16. Avatar 26 juni 2013 / 14:19

  Leuke tips! Ik blijf deze vakantie voor een groot deel thuis dus misschien ga ik wel een van deze uitstapjes doen. 🙂

 17. Avatar
  Suanne
  26 juni 2013 / 14:42

  Leuk artikel, goede tips en duidelijk alle opties uitgelegd :). Vooral de tip om naar CentrO te gaan zal ik onthouden.

 18. Avatar
  Wendy (B)
  26 juni 2013 / 16:20

  Oberhausen wil ik nog eens doen.

 19. Avatar 26 juni 2013 / 16:59

  Leuke tips allemaal! Ik wist niet dat Disney zo goedkoop te doen was, mooi om te weten 🙂

 20. Avatar
  Isabella
  26 juni 2013 / 17:49

  Ben helemaal in de vakantie mood!! 🙂

 21. Avatar 26 juni 2013 / 18:25

  Ik wil deze vakantie zo graag gaan shoppen in Antwerpen, het moet gewoon x

 22. Avatar
  Nynke
  26 juni 2013 / 19:28

  Er zitten heel leuke opties tussen, maar afgezien van CentrO niet echt dingen die ik voor 1 dag zou doen! Lekker een paar dagen voor uittrekken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: