5 dagjes uit over de grens voor minder dan 100 euro

Een groot voordeel aan wonen in Nederland en Europa is dat je na een paar uur reizen je voeten op buitenlands grondgebied kan zetten. Door de korte reisafstanden is het mogelijk om voor weinig geld een dagje uit over de grens organiseren. Mocht je nog geen plannen hebben voor de zomervakantie, dan kan je misschien wat ideeën opdoen uit de volgende uitstapjes. Hierbij presenteer ik 5 dagjes uit voor minder dan 100 euro naar Duitsland, België, Frankrijk en Engeland.

oberhausen centro
Shopping Mall CentrO in Oberhausen

In Oberhausen vind je het grote winkelcentrum CentrO. Deze shopping mall heeft veel leuke kleding- en beautywinkels, zoals Hollister, dm en Kiko en er is ook een reusachtig foodcourt. Oberhausen is goed bereikbaar met de trein en via de site van NS Hispeed kan je kaartjes kopen voor de reis. Ben je jonger dan 25, dan heb je voor €38 al een retourtje. Als je ouder bent betaal je iets meer en ook de dag en tijdstip van vertrek zijn van invloed op de prijs. Ook is het zo dat hoe vroeger je boekt, hoe lager de prijs. Als je ’s ochtends vroeg heen gaat en ’s avonds laat weer terug reist, heb je één hele dag om de shopping mall af te gaan.

disneyland parijs
Dagtocht Disneyland Parijs

Ben je nog nooit in Disneyland geweest en wil je graag de sfeer proeven van dit magische park? Of ben je Disney fan en ga je het liefst elke vakantie? Met dit arrangement van Peter Langhout kan je voor net iets minder dan €100 een dag Disneyland ervaren. Om 04:00 vertrekt de bus vanaf Breda naar Parijs en in de loop van de ochtend arriveert deze in Frankrijk. Tot het begin van de avond heb je dan de tijd om Disneyland Park of Walt Disney Studios park te bezoeken. Het arrangement bestaat dus uit een busreis en één dag toegang tot één van de parken naar keuze.

grote markt antwerpen
Antwerpen

Antwerpen is te bezoeken op twee goedkope manieren. De eerste optie is om met de trein te gaan. Voor nog minder dan €35 kan je op een neer naar België. Net als bij de treinreis naar Oberhausen kan je boeken via de site van NS Hispeed en de prijs van de kaartjes hangt af van de dag en het tijdstip. Vind je één dagje Antwerpen te kort, dan is het ook mogelijk een tweedaagse busreis te boeken. Via Effeweg.nl kan je vanaf €55 met een reis mee, die bestaat uit een busreis, hotelovernachting en ontbijt. Voor de eerste dag staat een kennismaking met cultureel Antwerpen gepland op de tweede dag staat een dagje winkelen op het programma. Bij het boeken van het arrangement is er keuze uit verschillende opstapplaatsen en vertrekdata.

moviepark germany
Movie Park Germany

In Bottrop is Movie Park Germany gevestigd. Vanaf Amsterdam is het ruim 2 uur rijden met de auto. In totaal ben je voor de heen- en terugweg ongeveer €60 aan brandstofkosten kwijt. Een ticket naar Movie Park kan je en kost voor een volwassen €31. In totaal ben je dan voor vervoer en een toegangsticket minder dan €100 kwijt. Denk je aan één dag Movie Park niet genoeg te hebben, dan kan je via Kras.nl een voordelig hotelarrangement boeken, waarbij je voor de tweede dag Movie Park geen entree hoeft te betalen.

Naamloos 17
Busreis Londen

Londen is een ontzettend leuke stad om te bezoeken en een goede plek om te winkelen. Binnen een uur word je met vliegtuig van Nederland naar Londen gebracht, maar tickets vinden met gunstige vluchttijden voor minder dan €100 is lastig. Ook met de boot ben je snel meer kwijt. Met de bus is daarentegen wel een optie, want met Eurolines Nederland word je voor zo’n €70/80 naar Londen gereden. De bussen vertrekken gedurende de hele dag, maar het is handigst om “s avonds laat heen te gaan zodat je “s ochtends vroeg in Londen aankomt. “s Avonds kan je dan weer terug, zodat je de hele dag in Londen door hebt kunnen brengen. Het is wel een hele rit, zo”n 10 uur, maar dan heb je in ieder geval genoeg tijd om onderweg te slapen. De opstapplaatsen voor de busreis zijn verspreid door het hele land.

Alle prijzen zijn gebaseerd op een vertrekdatum in de zomervakantie. Check voor precieze prijzen en meer informatie de gelinkte websites. Het zijn drukke, volle dagen uit, maar als je weinig geld of tijd hebt en je wilt tóch dat vakantiegevoel beleven, dan is het een goede manier om één of meerdere dagen in het buitenland te vertoeven.

Lijkt het jou leuk om op één van deze dagjes uit te gaan? Of heb je al andere plannen?

Share:

94 Reacties

 1. Avatar
  Irene
  26 juni 2013 / 20:10

  Leuk artikel! Alleen staat de achtbaan die op de foto staat bij Moviepark in Europapark. Niet te doen in een dagje, maar wel een ontzettend leuk park waar je je met gemak 2 dagen kan vermaken. Op Disneyland na is het zelfs het grootste park van Europa! Een echte aanrader voor een weekend/midweek en zeker als je een gasthuis neemt in plaats van een hotel zeer goed betaalbaar!

  Qua pretparken is ook Phantasialand een aanrader inderdaad.

 2. Avatar
  Romy
  26 juni 2013 / 20:12

  Ben ik de enige die het opvalt dat de achtbaan op het plaatje niet in Movie Park Germany staat.
  Deze achtbaan staat in Europapark, Een park dat toch een stuk leuker is dan Movie Park.
  Alleen een stuk verder.

 3. Avatar
  Femke
  26 juni 2013 / 22:14

  ”Een groot voordeel aan wonen in Nederland en Europa is dat je na een paar uur reizen je voeten op buitenlands grondgebied kan zetten.” Hihi, ik woon op 5 minuutjes fietsen van de Duitse grens ^^. Leuk artikel!

 4. Avatar
  Sabr
  26 juni 2013 / 22:18

  Eurolines rijdt levensgevaarlijk! Voor die euro’s extra ga ik echt liever me de trein, een leven is onbetaalbaar

 5. Avatar
  Sabr
  26 juni 2013 / 22:20

  Ps: ik ben 2 jaar geleden met Peter langshout 3 dagen hotel in Parijs + 1 dag entree Disney geweest!

  Ja echt!!!!!

  Alleen nog Busreis erbij van nl naar Parijs (30 euro retour!!) En van Parijs hotel naar Disney en terug.

  • Avatar
   Sabr
   26 juni 2013 / 22:21

   Voor 75 euro

   Vergeten erbij te zeggen haha

 6. Avatar
  Suzanne
  26 juni 2013 / 23:54

  Kijk, een handig artikel op een goed moment; thanks! 🙂

 7. Avatar
  Tina
  27 juni 2013 / 00:45

  Ik ga zeker een keer naar London!

 8. Avatar 27 juni 2013 / 09:17

  Disneyland Paris!!! Ik moet mijn vriendinnetjes optrommelen. Dat is echt een heel goed idee!! 🙂

 9. Avatar
  Annika
  27 juni 2013 / 10:25

  Leuk dat je dat zo goed hebben uitgezocht! London lijkt me wel erg leuk om een keer heen te gaan. Maar voor deze zomervakantie staat een reis naar Zweden op het programma en ik ga met mijn vriend nog naar de dierentuin!

 10. Avatar 27 juni 2013 / 10:50

  Heel leuk! Mij lijkt Antwerpen heel leuk. In de vakantie ga ik 5 dagen naar Disney 🙂

 11. Avatar
  Aya
  28 juni 2013 / 11:20

  Je kan voor 39 p.p naar Movie Park Germany. Je gaat dan met een bus die je ophaalt en terugbrengt. Ik ben daar in de meivakantie naar toe geweest en alles verliep best goed. Je kan ook een all inclusive bestellen voor wat extra geld… Ook mochten wij de tweede dag gratis naar binnen maar wij hadden geen vervoer dus gingen we maar voor een dagje. http://www.milot.nl/moviepark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: