38 uur in Malta!

Als je ons volgt op Instagram, heb je vast wel gezien dat ik laatst voor een super snelle flashtrip naar Malta ben gevlogen. Travellab was uitgenodigd om de 11e editie van Isle of MTV mee te maken en daar had ik wel zin in! Dit jaarlijkse evenement werd namelijk afgesloten door niemand minder dan The Chainsmokers, een van m’n favoriete dj’s. Daarnaast is Malta ook een prachtig eiland om op rond te slenteren en waar ik ook een paar uurtjes de tijd voor had. Ik had natuurlijk de camera mee op zak om mijn bezoek op Malta vast te leggen en ik laat je het allemaal in dit artikel zien! 

Bezoek Isle of MTV

Ik begin dit artikel met Isle of MTV, want daarom was ik in eerste instantie naar Malta gevlogen én het is ook meteen mijn eerste tip voor een bezoek aan Malta! Isle of MTV is namelijk een van de evenementen waar Malta bekend om staat. Het is een mega groot muziekfestijn dat jaarlijks terugkeert op dit eiland en dit jaar was het alweer de 11e editie van dit gratis evenement dat gehouden wordt op het Fosos Square. Dit jaar waren er nog iets meer bezoekers, namelijk ruim 50.000 en was het weer echt een super groot feest. Tijdens elke editie worden er wereldsterren uitgenodigd die een top optreden verzorgen en dit jaar bestond de line-up uit Jonas Blue, Raye, DNCE en The Chainsmokers.

Fosos Square is een groot plein, waardoor je tijdens Isle of MTV ook echt onder de sterren staat te feesten. Het podium is altijd heel tof opgebouwd en voorzien van grote beeldschermen waardoor het een kleurrijk zicht is. Het zicht van het podium in combinatie met glitters die de lucht in worden geschoten, de maan én de sterren is wat dit feest echt iets speciaals geeft. En het is ook onwijs lekker om gewoon in de open lucht naar de optredens te kijken en op te dansen, terwijl de temperatuur super aangenaam en prettig is. De meeste bezoekers van Isle of MTV zijn Maltezen, maar uiteraard komen er ook heel wat toeristen op af – zoals ik! Mocht je na het lezen van dit artikel ook enthousiast geworden zijn over Malta, denk er dan zeker over na om je bezoek te plannen rondom Isle of MTV zodat je dit evenement ook kunt meemaken. Het is echt een aanrader!

Naast een avond lekker gefeest te hebben, heb ik ook nog een gedeelte van Malta kunnen ontdekken en heb ik leuke tips voor je verzameld. Komen ze aan!

vallettachris_1-3
vallettachris_1-4

Malta is perfect voor slenteren

Ik ben dol op steden en plekjes die je te voet kunt ontdekken. Ik vind het een heel fijn gevoel als je gewoon lekker op je gemakje kunt rondslenteren en op jouw eigen tempo de stad kunt ontdekken. En dat is precies wat heel goed kan op Malta! Er zijn op Malta verschillende steden en plekken waar je terecht kunt voor een prachtige omgeving en mooie attracties, maar tijdens deze trip heb ik me alleen gefocust op Valletta. Dit is de hoofdstad van het eiland en daarmee dan ook een van de bekendste plekken op Malta. Mocht je ook een trip naar Malta naartoe boeken, dan zal je hier hoogstwaarschijnlijk ook minimaal een dag doorbrengen.

maltadeel1-3
maltadeel3-2

De stad staat sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en hier vind je dan ook prachtige straatjes en gebouwen die gemaakt zijn van kalksteen. In het centrum van Valletta wonen slechts 7.000 inwoners, wat deze hoofdstad de kleinste van heel Europa maakt. In totaal beslaat Valletta namelijk een oppervlakte van zo’n 2 bij ruim 1 kilometer wat betekent de stad lekker compact is waardoor je er zo goed kunt rondlopen. Wel moet je zeker rekening houden met wat hoogteverschillen in de stad, waardoor je wel goed op de been moet zijn. Ik droeg zelf die dag platte sandalen, maar op de afgesleten kalkstenen wilde ik soms toch nog wel eens uitglijden. Goede wandelschoenen, sneakers of sandalen zonder gladde zolen zijn daarom wel echt een must!

maltadeel1
maltadeel1-2

Wat wel handig is aan de hoogteverschillen, is dat je hierdoor op verschillende locaties in de stad fantastisch uitzicht hebt op de rest van het eiland! Zo heb ik bijvoorbeeld aan twee kanten van de stad het uitzicht bekeken, hierboven zie je een uitkijkpunt vanaf de Upper Barrakka Gardens aan de straat Triq Sant’ Orsla. Dit ligt vlakbij het begin van de stad en hier zal je hoogstwaarschijnlijk afgezet worden door de taxi. Dus perfect om hier je dag in de stad te beginnen!

De Upper Barrakka Gardens is een openbare tuin op 60 meter hoogte, waar je mooi uitzicht hebt over Valletta zelf, de haven en ook de Three Cities aan de overkant. In de tuin staan bankjes, monumenten en er is ook een klein stalletje aanwezig waar je drinken en snacks kunt kopen.

Hierna slenter je door de vele straatjes, eet je een lekkere lunch (hierover straks meer!) en natuurlijk een ijsje en kan je aan de hele andere kant bij de straat Triq Marsamxett ook een soort pleintje met bankjes vinden waar je even kunt uitpuffen. Ook vanaf hier heb je weer een prachtig uitzicht op de zee en aan de andere kant de stad Sliema. Aan deze kant van het eiland kan je namelijk een ferry nemen, die je naar Sliema brengt. Sliema wordt gezien als het minst mooie en commerciële gedeelte van Malta, maar mocht je lekker willen shoppen dan hebben ze hier wel de bekende ketens zoals Mango en Zara. Hey, ook niet onbelangrijk om te weten toch? 😉

Lounge in een van de vele (beach)clubs

Op onze eerste avond zijn we direct van het vliegveld naar een van de vele beachclubs gereden. Het is hier in de avond rond deze periode namelijk nog heerlijk warm en ook in de avond dus echt genieten. Op Malta zijn er tientallen hippe beachclubs waar je terecht kunt voor een gezellige lounge avond met drankjes en muziek voor het echte uitgaansgevoel.

malta2017_deel1
malta2017_deel1-3

Wij hebben op de eerste avond Medasia bezocht wat een ruim opgezette beachclub is en waar je ook nog fijn kan dineren. Je hebt vanaf hier een prachtig en direct uitzicht op de zee en mocht je verkoeling zoeken dan zijn er ook twee zwembaden waarvan eentje met uitzicht op de zee!

Medasia
/ Ix – Xatt Ta’ Qui – Si – Sana, Tas-Sliema, Malta 

Na Isle of MTV zijn we naar de club Uno Village gegaan voor de after party. Ook deze club zag er heel hip uit en door de hoeveelheid (bananen)bomen en planten kreeg je echt zo’n verborgen treasure gevoel. In het midden was de dansvloer met daarvoor de dj-booth en hier ging het aardig los. Vanaf de zijkanten kon je hier goed op neerkijken om lekker mensen te kijken, wat natuurlijk altijd leuk is om te doen #guiltypleasure .

Uno Village
/ Uno Village Crafts Village, Ta’Qali, Attard ATD4000, Malta

 

vallettachris_1-2
vallettachris_1

Hotspots in Valetta!

Ik ben een keer eerder op Malta geweest en ik moet eerlijk toegeven dat ik Malta niet een van de hipste eilanden vond. Het is er echt prachtig en er is enorm veel moois te zien, maar echt on trend ziet het er niet uit. En begrijp me niet verkeerd, want dat is ook helemaal niet erg, máár ik zou niet bij Team Travellab horen als ik niet zou proberen om die hippe vibe toch te ontdekken natuurlijk! Dus voordat ik op reis ging heb ik alvast op internet naar tips en hotspots gezocht en deze bleken best wel lastig te vinden. “Ai, dat wordt pittig!” dacht ik nog, maar al snel ontspande ik bij de gedachte dat ik gewoon lekker in m’n uppie zou gaan rondslenteren (voor het eerst!) en dat ik vanzelf wel wat leuks zou tegenkomen. En guess what?! Ik heb een drietal leuke én hippe én gezonde hotspots gevonden die ik natuurlijk maar al te graag hier deel!

Omdat ik tijdens deze trip niet heel veel tijd had en weer op tijd in het hotel moest zijn voor het feest Isle of MTV die avond, had ik besloten om alleen in Valletta rond te slenteren. De hotspots die ik hier deel, heb ik daarom dan ook alleen hier gevonden, maar aangezien Valletta waarschijnlijk wel op je to do list staat wanneer je naar Malta gaat moet dat geen probleem zijn denk ik 🙂

malta2017_deel1-12
malta2017_deel1-13

Vanwege de hitte had ik niet zo’n zin in een heftige lunch en ging ik op zoek naar een gezond alternatief. En daar zit je bij No. 43 aan het juiste adres! Hier stond een aardig rijtje met klanten te wachten voor een lekkere kom salade die je zelf kunt laten samenstellen en ik sloot gezellig aan in de rij. Er is keuze uit heel wat verschillende ingrediënten dus er zit voor iedereen wel wat tussen – zelfs voor mij als moeilijke eter. Eenmaal samengesteld bestelde ik er nog een flesje water bij en mocht ik aan tafel plaatsnemen of je neemt het to go.

Aan tafel kreeg ook nog wat brood met dip erbij en een citroentje voor in het water en heb ik heerlijk in de schaduw op het terras gezeten. Ik wil trouwens ook even benadrukken dat het personeel heel vriendelijk was! Ik betaalde in totaal €7,50 (€1,50 voor het water en €6,00 voor de salade) en ik vond dat helemaal prima geprijsd, want het was super lekker, daarnaast was de portie genoeg voor twee personen en zit je bij No. 43 niet te vergeten ook middenin het centrum. Ik vond dit echt een aanrader!

No. 43 / 43 Merchants Street, Valletta, Malta / Instagram

Ik zou Larissa niet zijn, als ik niet ook nog zin had in een soort van toetje. Ik ben na de lunch daarom rustig verder gaan slenteren en kwam Theobroma Raw Cacao Collective tegen. Een hele mond vol voor een piepklein zaakje waar je eigenlijk al snel voorbij zou lopen. Hier kan je terecht voor je chocolade-fix maar dan wel op een super healthy manier! Hier worden de beste ingrediënten gebruikt en ook zoveel mogelijk raw. Ook is alles 100% vegan en vrij van gluten. Omdat het zo ontzettend warm was, heb ik de heerlijke chocolade-repen, bars en andere zoetigheden laten staan en heb ik gekozen voor een iced Chai Tea Latte. Jum en dorstlessender dan ik had verwacht!

Theobroma Raw Cacao Collective / 123, Old Theatre Street, Il-Belt Valletta, Malta / Instagram

In eerste instantie wilde ik graag bij The Grassy Hopper eten, want buiten op de kaart stonden wat specials uitgelicht die ontzettend lekker klonken. Bij The Grassy Hopper vind je gezonde vegan en vegetarische opties en ik merk dat ik daar tijdens hete dagen gewoon net wat meer trek in heb! Maar ik was niet de enige die er zo over dacht, want het zat helaas net iets te vol voor nog een hongerige klant haha. The Grassy Hopper is namelijk best wel aan de kleine kant en biedt enkele tafeltjes, maar ik denk dat je je eten ook to-go zou kunnen nemen. Als ik de recensies moet geloven biedt The Grassy Hopper heerlijke zoete en hartige opties en zou je de kikkerewrtenburger, wraps en salades echt eens moeten proberen. De volgende keer in Malta ga ik hier zeker nog een poging doen!

The Grassy Hopper / 59, Triq San Gwann, Il-Belt Valletta, Malta / Instagram

malta2017_deel1-4
malta2017_deel1-5

Een overnachting in Radisson Blu

Bij deze perstrip zat ook een overnachting in het prachtige Radisson Blu. Tijdens Isle of MTV wordt er altijd een hotel uitgekozen waar de persconferenties worden gehouden, waar de artiesten overnachten en waar ook de journalisten verblijven. Zoals ik! Ik kwam laat in de avond pas aan en toen ik die ochtend erna wakker werd, werd ik begroet door dit prachtige uitzicht op de zee. Ik ben daarna snel gaan ontbijten en na het ontbijt een wandeling gaan maken over het verblijf. Bij het hotel zitten twee prachtige zwembaden, die geschikt zijn om in te zwemmen, chillen en er zijn ook ondiepere kleine zwembaden voor kids.

malta2017_deel1-7
malta2017_deel1-8

Op verschillende plekjes zijn ligbedjes geplaatst waar je heerlijk kunt zonnen, dutten en natuurlijk chillen. Alle bedjes hadden ook een prachtig uitzicht op de zee! Omdat het hotel direct aan de zee ligt, is er ook een plek gemaakt waar je direct de zee in kunt stappen. Super lekker om naast het zwembad ook gebruik te maken van de zee om af te koelen (het kan hier namelijk goed warm worden!) en het water is hier helder blauw dus dat is echt genieten!

Radisson Blu Resort / Malta St Julian’s, St George’s Bay, St Julian’s STJ 3391, Malta 

MTV, ontzettend bedankt voor deze heerlijke en leuke perstrip naar Malta. Ik heb weer echt genoten van Isle of MTV en natuurlijk het moois dat Malta zelf te bieden heeft. Ik hoop dat ik je nu nog enthousiaster heb gemaakt over een bezoekje naar Malta en lees ook eens dit artikel die ik een paar jaar geleden over Malta plaatste met nog meer tips en attracties!

Ben jij wel eens op Malta geweest? En houd je ook wel van een feestje?

Liefs, Larissa
@larissaverbon / @travellab.nl 

– Alle foto’s waar ik op sta zijn gemaakt door Prince of Jetset / The State of Mind, thanks! 🙂 –

Share:

4 Reacties

 1. Avatar 8 juli 2017 / 11:32

  Malta is echt een prachtig eiland, ik ben er jaren geleden eens geweest in de zomer. ik wil er, zeker naar aanleiding van dit artikel, absoluut eens terug! Hele mooie foto’s hebben jullie gemaakt.

 2. Avatar
  Lisa
  10 juli 2017 / 14:12

  Ten eerste, Malta is echt prachtig! Ten tweede, wat een mooie foto’s heb je gemaakt zeg.
  Heel toevallig heb ik ook in het Raddison blu gezeten een paar jaar geleden, echt grappig.

 3. Avatar
  Maria
  10 juli 2017 / 17:41

  Super leuk en mooi verslag! Ik ben er nog nooit geweest, maar het zat eigenlijk altijd wel in m’n achterhoofd. Hierdoor ben ik wel een stuk enthousiaster geworden, super leuk ook dat je naar Isle of MTV mocht 🙂

 4. Avatar
  Anne-fleur
  26 juli 2017 / 13:54

  Wat een leuke foto’s! Heel gaaf Malta, ik ben er 5 jaar terug wel eens geweest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: