3 x Smartphone Travel Tips

textblade

De smartphone is tegenwoordig echt onmisbaar, waarschijnlijk verlaat je het liefst het huis niet zonder dit apparaat en hetzelfde geldt wanneer je op reis gaat. In dit artikel deel ik 3 hele leuke en handige tips waarmee je smartphone helemaal onmisbaar wordt op reis!

Textblade van Waytools
Wij nemen graag een laptop of iPad mee op reis, zodat we op reis ook nog wat mailtjes kunnen tikken. Het nadeel is alleen dat zowel een laptop als een iPad best wel wat ruimte innemen én qua gewicht ook aan de zware kant zijn. Vooral wanneer je alleen met handbagage reist en je een korte tijd weg bent, kan ik me voorstellen dat je twijfelt of je deze apparaten wel mee wilt nemen. Toch het gemak hebben van een echt toetsenbord? Dan is de Textblade misschien wat voor je!


De Textblade is een draadloos extern toetsenbord in een geweldig klein formaat! Het toetsenbord is in te klappen en is dan zo klein dat deze makkelijk in je broekzak past. Met een gewicht van 42,5 gram is echt een geweldige gadget wanneer je zo weinig mogelijk wilt meenemen maar toch de comfort wilt hebben van een echt toetsenbord. De Textblade is te koop via Waytools voor €85,00 ($99)

whatsim

WhatSim
Ik denk dat ik voor bijna iedereen spreek, wanneer ik zeg dat WhatsApp één van onze favoriete apps is op de smartphone! Het is lekker makkelijk, snel en ik kan eigenlijk niet meer zonder. Wanneer we in het buitenland zijn, dan mis ik WhatsApp ook enorm. In het hotel stuur ik vaak nog wat updates door naar het thuisfront, maar buiten het hotel merk ik vaak dat wifi-spots vrij lastig te vinden zijn. Juist wanneer je even snel een berichtje wilt sturen!

WhatSim is een simkaart waarmee je wereldwijd onbeperkt kunt WhatsAppen! Om hier gebruik van te kunnen maken moet je €10,- per jaar betalen. Daarmee krijg je toegang tot de netwerken van 400 providers, in 150 landen over de hele wereld. Voor dit bedrag kan je dan alleen tekstberichten versturen, maar mocht je ook foto’s en video’s willen versturen dan kan dat wanneer je extra credits inkoopt. Ik ben helemaal enthousiast geworden en denk dat dit echt geweldig is voor degene die vaak reizen. Wanneer ik kijk naar mijn telefoonrekeningen in de periodes dat ik in het buitenland zit, zou ik dit geld er zo uithalen. Ik stuur vaak iets te veel sms-jes naar het thuisfront waardoor ik ruuuuuim boven die €10,- zit en dat is slechts op 1 factuurmaand! Klik hier om de WhatSim te bestellen.

wifimapp

Wifi Map app
Naast natuurlijk lekker Whatsappen met de WhatSim, is het natuurlijk ook wel fijn als je af en toe wel gebruik van een wifi netwerk kunt maken. Zodat je ook wat foto’s op Instagram of Facebook kunt delen natuurlijk! Nu komt het vaak voor dat er beschikbare wifi-netwerken zijn in openbare plekken, maar dat deze beveiligd zijn met een wachtwoord. Wij vragen meestal in restaurants om het wachtwoord, maar wanneer dit niet mogelijk is (of wanneer we niet in het restaurant zitten), dan is de Wifi Map app is daar een geweldige uitkomst voor!In de app worden de wachtwoorden van ruim 2.100.000 wifi-hotspots verzameld, wereldwijd in zo’n 95 landen. Op basis van je locatie, worden de hotspots getoond die bij jou in de buurt zijn. De wachtwoorden van de netwerken worden gedeeld door de gebruikers van de app zelf, zo kan iedereen elkaar een handje helpen! De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Heb jij nog andere smartphone tips die handig zijn op reis, deel ze dan vooral in de comments! En is de smartphone voor jou ook zo onmisbaar?

Share:

20 Reacties

  • Larissa
   Larissa
   1 februari 2015 / 17:14

   Jaa geweldig he! Komt zo vaak voor dat je weer net een wachtwoord nodig hebt

 1. Avatar 30 januari 2015 / 19:11

  Handige tips! Van die simkaart had ik nog nooit gehoord. Heel handig!

  • Larissa
   Larissa
   1 februari 2015 / 17:14

   I knooow, toen ik het las dacht ik “oh my, dit moet ik hebben!” 😛

 2. Avatar 31 januari 2015 / 08:30

  Ik vind de Ulmon city maps 2 go de handigste app ever! Deze kaart werkt namelijk zonder internet maar via gps. Je kunt een stad downloaden en dan ter plaatse van alles opzoeken zonder op internet te hoeven.

  • Serena 31 januari 2015 / 11:03

   hi Tewa, werkt deze app prettiger dan de Stay.com app?

  • Avatar
   stella
   31 januari 2015 / 21:59

   Ik vind de Ulman city maps 2 Go ook super handig. Ik heb de pro versie via App vd Dag gedownload. De map in resp. New York, Bangkok en Stockholm gebruikt. Ik vind stay.com niet fijn in gebruik.

   • Serena 2 februari 2015 / 01:56

    Bedankt voor je antwoord, Stella. Ik ben erg nieuwsgierig geworden naar City Maps 2 Go, ik ga me er even in verdiepen. Thanks!

 3. Serena 31 januari 2015 / 11:04

  Wow, Laris! Jij weet altijd zo veel van gadgets en handige apps, dankjewel. Ik ga zeker die laatste app downloaden en ik twijfel over €10 whatsappen in het buitenland. Naar de landen waar ik de komende tijd heen ga is er volgens mij alleen Wifi in het hotel dus dat is op zich wel een hele goede optie.. denk dat ik dat wel ga aanschaffen toch. Thanks! 🙂

  • Larissa
   Larissa
   1 februari 2015 / 17:13

   Ik denk dat het heel handig is om ze aan te schaffen, ieder eentje? 😉

 4. Avatar 31 januari 2015 / 13:36

  Zo jammer dat ik die wifi map app niet op mijn telefoon krijg! Word nodig tijd voor een nieuwe fatsoenlijk telefoon!

  • Larissa
   Larissa
   1 februari 2015 / 17:13

   Aah bummer! Een hele goede reden om een andere telefoon aan te schaffen haha 😛

 5. Avatar
  Nathalie
  31 januari 2015 / 19:03

  Handig artikel, dank je wel! Ik doe binnenkort zelf een reis en deze zullen zeker van pas komen.
  Wel een kleine vraag, misschien een domme. Maar met die WhatSim, is het dan zo dat je deze dan moet gebruiken in de plaats van je gewone simkaart?

  • Larissa
   Larissa
   1 februari 2015 / 17:12

   Helemaal geen domme vraag hoor!
   Het is inderdaad een aparte simkaart die je in je telefoon moet stoppen. Nu is het nadeel van bijvoorbeeld een iPhone dat deze geen dual sim heeft (niet de mogelijkheid om 2 simkaarten in de telefoon te stoppen). Heeft je telefoon dat wel, dan scheelt dat weer en kan je je gewone simkaart in je telefoon houden plus deze van whatsim. Het enige wat je dan moet doen om van de whatsim gebruik te maken is om van simkaart te switchen. Dit kan je doen in je telefooninstellingen.

   Wanneer je wel een iphone hebt, heb je wel mogelijkheden voor een dual sim mogelijkheid, maar dan moet je een kleine gadget kopen. Heb dit zelf (nog) niet dus ik heb er nog geen persoonlijke ervaring mee maar via deze video ziet het er heel handig en makkelijk uit:) https://www.youtube.com/watch?v=J_vrX9uTFq0

   • Avatar
    Nathalie
    6 februari 2015 / 13:13

    Dank je wel voor de info! 🙂
    Ik zal het nog eens rustig bekijken. Mijn smartphone heeft ook geen dualsim. Misschien inderdaad met dat gadget. Even bekijken 😀

 6. Avatar
  rian
  1 februari 2015 / 21:39

  Hey,

  Handige apps!
  Hebben jullie misschien tips voor een alleenstaande moeder?
  Mijn ouders zijn gescheiden en mijn moeder vind het ‘eng’ om alleen naar een land verder weg te gaan. Hebben jullie misschien tips?
  Super leuk dat jullie dit ook doen!
  Hopelijk groeit het uit tot iets moois!

  Xxx Rian

  • Serena 2 februari 2015 / 02:01

   hi Rian,
   er zijn veel reisorganisaties die ‘single’ reizen organiseren. Niet om mensen aan elkaar te koppelen tijdens hun vakantie, maar omdat er wel meer mensen zijn die net zoals je moeder alleenstaand/single zijn, en die niet op groepsreis willen waar de kans groot is dat er veel koppeltjes mee gaan. Koppeltjes zonderen zich meestal af of zoeken contact met andere koppeltjes. Op single reizen is iedereen ‘alleen’ waardoor men sneller met elkaar aan de praat raakt. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tip! Single reizen klinkt een beetje gek misschien, maar mijn oud-collegaatje deed het altijd en ze zei dat het superleuk was en dat ze veel mensen leerde kennen. Je wordt met de bus van de ene mooie plek naar de andere gebracht dus het is lekker veilig en je ziet heel veel. Liefs, Serena.

  • Avatar 6 februari 2015 / 14:57

   Wat lief dat je dit voor je moeder vraagt! Ik ben zelf alleenstaande moeder en vind het niet eng om alleen te reizen, of dat nou écht alleen of met de kinderen alleen is (ik ben in mijn eentje heel vaak ver weg geweest en met de kinderen naar bijvoorbeeld Noord-Afrika), maar als jouw moeder dat wel een beetje eng vindt zou ik inderdaad doen wat Serena zegt: met een groep mee. Er zijn singlereizen voor verschillende leeftijdscategorieën en ook met verschillende thema’s (actief, strand, of juist iets rondreizen en iets van het land zien). Succes en alvast veel plezier gewenst voor je moeder!

 7. Avatar 3 februari 2015 / 17:24

  Ik ga straks 7 maanden naar het buitenland en ik denk dat die Whatssim dan wel iets is, ga mij er even verder in verdiepen. Bedankt voor de tip!

 8. Avatar
  Denise❤
  25 maart 2015 / 18:15

  Hoi, een beetje laat maar ja!
  Werkt dat whatsim ook overal in nederland of alleen in het buitenland? Want ik heb prepait op mijn mobiel dus kan ik niet zonder wifi whatsapp berichtjes sturen! Dus dan zou dit super handig zijn! Alvast bedankt!! Groetjes Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: