24u in Londen dagboek!

Vorige week was ik voor onze persoonlijke blog uitgenodigd voor een perspresentatie in Londen. Het was een vrij korte trip heen en weer, maar het is me toch gelukt om naast mijn bezoek aan de perspresentatie ook nog een beetje van deze geweldige stad te zien.

Ik ben echt gek op Londen en ik ben er nu in totaal al 3 keer geweest. Je waant je in een heel andere wereld, met geweldige en fotogenieke omgevingen, onbekende winkels en natuurlijk die geweldige taal. En dat allemaal slechts aan de overkant van de plas! En het allerleukste is dat wanneer je naar Londen reist, je in principe geen tijd hoeft in te leveren want door het tijdsverschil en de korte reis van een uur vliegen kom je op dezelfde tijd aan als dat je vertrok. Vooral fijn als je zo kort gaat zoals ik.

londen24u - 1londen24u - 6

Ik verbleef in het Grange Tower Bridge Hotel, een prachtig 5* sterren hotel aan de oostkant van de stad. Andere keren heb ik aan de andere kant van de stad gelogeerd, dus dit gebied kende ik nog niet van Londen. Helaas was de bekende shopstraat Oxfort Str. te ver weg voor de korte tijd die ik te besteden had, maar ik heb ook een super leuke tijd gehad in de omgeving van mijn hotel. Maar straks daarover meer!

Omdat ik eigenlijk met Tara zou gaan (maar door voedselvergiftiging was ze helaas te ziek om mee te gaan) kreeg ik een 2 persoonskamer toegewezen en zoals je kunt zien die was lekker ruim. Twee heerlijke bedden, een flatscreen tv, fijn bureau met verschillende aansluitingen in de muur (zelfs USB wat heel handig is als je je converter bent vergeten) en groot raam voor lekker veel licht. In het bed heb ik echt heerlijk geslapen!

londen24u_collage

De badkamer was ook schitterend en dat bedoel ik ook wel een beetje letterlijk zoals je kunt zien haha. Hij blonk aan alle kanten! Inclusief een lekker bad (niet op de foto maar deze bevond zich achter de deur) en een nog fijnere douche met verschillende douche-koppen.

londen24u - 21londen24u - 22 londen24u - 23

Uiteraard is het ontbijt ook een belangrijk onderdeel van het verblijven in een hotel. Er is een ruime keuze aan uiteraard een Engels ontbijt, maar als je het iets minder zwaar wilt in de ochtend is er ook voldoende keuze uit broodjes, beleg en vers fruit.

londen24u - 20

The Grange Tower Bridge Hotel / 45 Prescot St, London E1 8GP

In totaal ben ik 2 dagen in Londen geweest, wat als best veel klinkt maar uiteindelijk had ik slechts een paar uurtjes vrije tijd die natuurlijk heel goed gebruikt moesten worden. We zijn daarom in de buurt van het hotel gebleven en hebben Brick Lane en een deel van Shoreditch bezocht. Alle twee locaties die ik nog niet kende in Londen, maar al wel eens van had gehoord. Ik was benieuwd!

londen24u - 8

Brick Lane is een straat in het oosten van Londen. Tegenwoordig wordt het ook wel Banglatown genoemd omdat er veel Britse-Bangladese mensen wonen. Ik vond uiterlijk van de straat heel wisselend. Aan de ene kant namelijk hip en mooi, maar aan de andere kant ook een beetje armoedig en viezig. Je vind hier verschillende eettentjes en vooral voor curry liefhebbers zijn hier enorm veel restaurants te vinden waar je heerlijk schijnt te kunnen eten.

londen24u - 11 londen24u - 9 londen24u - 10

In een zijstraat vond ik deze gave graffiti kunst! Ik word altijd tot felle kleuren aangetrokken en dit was ook geen uitzondering. Natuurlijk moest ik er ook even een Instagram foto maken haha – het is zo fotogeniek!

londen24u - 12

Even verderop kwamen we deze Vintage Market tegen. Met een trap ga je naar beneden, als het ware naar de kelder van dit grote gebouw.

londen24u - 13 londen24u - 15 londen24u - 14

De Vintage Market is, als je houd van vintage kleding en prulletjes, echt een hele leuke hotspot om naar toe te gaan. Hier vind je de leukste jasjes, tops, laarzen en accessoires. Qua prijzen vond ik het ook nog best wel goed te doen en je hebt een enorme keuze. Het zijn verschillende hoekjes met kleding van verschillende verkopers. Ik heb niet echt pinapparaten gezien, dus ik weet niet zeker of je hier met een pinpas terecht kan dus denk hier even aan voordat je hierheen gaat. En ook niet onbelangrijk, de markt is alleen open van donderdag tot en met zondag!

The Vintage Market / Block F, Old Truman Brewery, 85 Brick Ln, London E1 6QL

londen24u - 16 londen24u - 17

Richting het einde van Brick Lane, bij de The Old Truman Brewery, loop je tegen een heel leuk pleintje aan met verschillende foodtrucks. Het is niet groot, ik telde er een stuk of 5 maar het ziet er wel heel erg gezellig uit en er is keuze uit verschillende lekkere hapjes. Wij kozen voor verse pizza’s die zo’n €6,- kostten. Een heel prettig en fijn prijsje voor de lunch en ze waren ook nog eens erg lekker. Als je geen pizza-fan bent, dan stonden hier ook foodtrucks met bijvoorbeeld pulled pork of crispy kip.

londen24u - 18

Schuin achter dit pleintje zat dit restaurant, DF/Mexico wat ik er ook echt heel leuk uit vond zien. Ik had eigenlijk meteen zin om hier nog een bord nacho’s te bestellen, maar ik had al die pizza op dus ja… #hejammer! Het restaurant zelf ziet er echt heel gaaf uit, lekker hipster-like, net zoals deze bearded jongeman die net langs komt lopen op de foto. Hey, dan weet je dat je in een hip gedeelte zit! Ik ben zelf dus niet bij dit restaurant geweest, maar ik heb zojuist het menu online bekeken en het water liep mij meteen in de mond. De volgende keer dat ik in Londen ben, wil ik sowieso dit restaurant proberen.

DF/Mexico / Hanbury St, London E1 6QR

londen24u - 25 londen24u - 24

Ook kwamen we langs de Old Spitalfields Market. Dit is een overdekte locatie waar al meer dan 350 jaar een markt gehouden wordt. Hier vind je tientallen kraampjes met van alles en nog wat! Kleding, hoeden, kopjes, accessoires en ga zo maar door. Best leuk om eventjes door heen te lopen, al vond ik het aanbod niet heel bijzonder.

Old Spitalfields Market / 16 Horner Square, Spitalfields, London E1 6EW

Ik had al vaker over de wijk Shoreditch gehoord, wat helemaal hip en up and coming schijnt te zijn! Helaas hadden we zo weinig tijd, dat we het niet helemaal gered hebben om hier echt een bezoekje aan te brengen. Wel heb ik tussen het snelwandelen door nog wat snapshots gemaakt van hotspots die mij opvielen en er heel leuk uitzagen. Hopelijk kan ik hier tijdens mijn volgende bezoek aan Londen meer tijd besteden.

londen24u - 28 londen24u - 29

Tijdens onze wandeling zag ik aan de overkant deze gave plek: Pump Shoreditch! Het is een oud tankstation dat ze hebben omgebouwd tot een soort van plein met verschillende eettentjes. Het was hier nog vrij vroeg op de dag, dus sommige eettentjes waren nog dicht maar na een Google zoektocht kom ik erachter dat er 5 verschillende eetplekken zijn, genaamd: Pulled Food, Hao Chili, Gourmet Griffin, Mama’s Jerk Station en Pomme A Terre. De namen klinken in ieder geval al goed en ik denk dat je hier wel heel leuk en lekker kan eten.

Pump Shoreditch / 168 Shoreditch High Street, London, E1 6HU

londen24u - 27 londen24u - 26

En nog twee andere foto’s uit Shore Ditch. Ik ben er helaas echt met een sneltreinvaart doorheen gegaan, dus ik heb vast nog lang niet alles gezien maar tot nu toe heeft het mijn interesse al enorm gewekt!

londen24u - 30

Toen was het alweer tijd om terug naar het vliegveld te gaan. We vlogen met British Airways, dat was prima en we kregen zelfs op deze korte vlucht nog een drankje en een snack aan geboden. Het fijnste was dat wij op London City Airport vlogen, voor mij een eerste keer maar ik heb het als erg fijn ervaren! Dit vliegveld ligt, zoals de naam al zegt, een stuk centraler in het centrum en vanaf hier is het nog geen half uur met de taxi naar het centrum. Ideaal! Mochten tickets voor dit vliegveld niet een stuk hoger liggen dan wanneer je op een ander vliegveld landt, dan zal ik zeker vaker van dit vliegveld gebruik willen maken.

Ik heb ook gevlogd tijdens mijn trip naar Londen, vergeet deze ook niet te bekijken voor nog meer leuke (bewegende) beelden!

Ben jij wel eens in Londen geweest? En heb jij nog tips voor Shore Ditch of andere wijken in Londen?

Share:

4 Reacties

 1. Avatar 4 september 2015 / 21:29

  Gave foto’s! Ik zou graag nog eens naar Londen willen 🙂

 2. Avatar 5 september 2015 / 19:07

  Ik ben vorig jaar naar Londen geweest met m’n zusje, geweldige stad! Die overdekte markt ken ik niet, maar doet me zo op de foto een beetje denken aan de IJhallen

 3. Avatar 22 september 2015 / 18:27

  Leuk verslag! Londen staat enorm hoog op mijn reislijstje dus hoop er echt snel eens naartoe te kunnen gaan!

 4. Avatar
  Lynn
  25 december 2015 / 20:49

  Hoi!

  Shoreditch en brick lane zijn zeker leuk, maar maar eigenlijk voornamelijk op zaterdag, maar dan is er n markt in brick lane en is het echt zoo anders dan door de weeks! Wat ook n erg leuke en blog proof markt is, is de Colombia Road flower market ook in Oost Londen. N klein straatje volgepropt met bloemenkraampjes en leuke cafeetjes en winkeltjes aan de zijkant. Het is nog steeds duurder dan in Nederland, maar dat is wel logisch want veel van de bloemen komen uit Aalsmeer! Een Londen blog met erg mooie foto’s is thelondoner.me en the lost londoner heeft erg leuke tips van de gebaande paden af, zoals bijv. Eten in een dubbel dekker bus!

  En zoals je zegt, Londen is best vaak wat viezig en smoezelig. Ik woon nu n jaar in Londen en mn vriend herinnerd me er nog vaak aan dat er meer dan 8 miljoen mensen wonen, half Nederland in een stad! Dus dat ik niet hetzelfde niveau van voorzieningen kan verwachten!

  Veel plezier de volgende keer in Londen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: